MENU SLUIT
ma 03.10.2022
Support: BENTE

Froukje

Froukje Veenstra (2001) breekt in 2020 door met haar hit ‘Ik Wil Dansen’. Froukje wordt direct door verschillende media benoemd tot een van de meest talentvolle popartiesten van Nederland. ‘Ik Wil Dansen’ werd ook gekozen tot Song Van Het Jaar door het publiek van VPRO/3voor12.

Haar debuut EP ‘Licht En Donker’ volgt in 2020 en is goed voor bijna 30 miljoen streams waarmee ze zich vestigt als Nederlandse artieste. Froukje wordt met ‘Licht En Donker’ genomineerd voor een Edison in de categorie Best Alternative: “Met haar EP Licht En Donker sleept ze ons door de pandemie, door op betoverende wijze de status quo te bezingen. Ook in tijden van corona ontstaan er liefdes, worden mensen volwassen en willen mensen dansen, en niemand verwoordt dit beter dan Froukje.”

Froukje

Door De Volkskrant werd ze benoemd als poptalent van 2022. De jury omschreef haar muziek als “sprankelende, melodieuze popliedjes (…) geschreven met gitaar en piano, maar elektronisch uitgewerkt, voorzien van speelse teksten, als notities uit een jongvolwassen leven.”

In 2021 brengt ze de nummers ‘Niets Tussen’ en ‘Een Teken’ uit, die ook te horen zijn op haar tweede EP ‘Uitzinnig’ dat in het voorjaar van 2022 uit is gekomen. Ook op deze EP heeft Froukje alle teksten en muziek zelf geschreven.

In het voorjaar van 2022 speelt Froukje in de grote zaal van Paradiso voor de release van haar tweede EP ‘Uitzinnig’, de show verkocht binnen 10 minuten uit. De maanden erna speelt ze haar uitverkochte tour, waarbij ze in alle grote zalen van Nederland speelt. Ook staat Froukje deze zomer op elk groot festival, waaronder Lowlands, Pinkpop en Concert At Sea.