MENU SLUIT
zo 04.12.2016

Gangstagrass + The Hillbilly Moonshiners

Gangstagrass komt straight outta Brooklyn en doet wat de naam al belooft: ze combineren hiphop met bluegrass. Dat doen ze dusdanig goed dat ze inmiddels al de hele wereld overgaan en de themesong mochten schrijven voor de Amerikaanse tv-serie Justified.

 
In 2010 bracht de groep haar eerste album Lightning on the Strings, Thunder on the Mic uit samen met rapper T.O.N.E.Z., waarmee ze grote indruk maakte. Sindsdien werd er met meerdere rappers en muzikanten samengewerkt en bij hun live-optredens zijn ze maar liefst zes man sterk. Dobro, gitaar en fiddle worden gebracht met vette beats en vlammende vocals. Alle grenzen tussen twee culturen die ooit zo verschillend leken zullen vandaag volledig verdwijnen.

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band zijn een graag geziene gast op de Nederlandse podia en festivals. De band dompelt bekende pop songs van onder Beyoncé, Mumford and Sons, Katy Perry maar ook Johnny Cash onder in Louisiaans swampwater en stond dit jaar op diverse (inter)nationale podia. Hun single ‘Dashing Through The Snow’ was rond de kerstdagen een dikke hit op Spotify en bracht de band airplay op 3FM, QMusic, NPO Radio 2 en Radio Veronica. Ook stond de band dit voorjaar op Dauwpop, waren ze te zien als headliner tijdens Bevrijdingsfestival Limburg en deelden ze het podium met onder meer Pierce Brothers, Kensington en De Staat.