MENU SLUIT
do 27.09.2018
The Lucky Ones

Jack and the Weatherman

Berry ‘Jack’ Krikken en Sebastiaan ‘Weatherman’ Weerman zijn Jack and the Weatherman, twee vrienden uit Haarlem die met zonnige liedjes, liefde voor muziek en plezier in het spelen, positiviteit de wereld in sturen. Folkpop noemen ze hun muziek zelf, geïnspireerd door o.a. Jason Mraz, The Lumineers en de tweestemmige harmonieën van Simon & Garfunkel. Een beetje pop, een vleugje folk en een toefje reggae, diepgang gecombineerd met positiviteit.

Jack and the Weatherman

In 2014 zijn ze één van de meest geboekte acts van de Popronde 2014 en zijn ze Serious Talent op 3FM, maar verder blijft Jack and the Weatherman uit de wind van de muziekindustrie. Op eigen kracht scoren ze megahit na megahit op Spotify, met miljoenen streams en fans over de hele wereld. Ook in Arnhem en omstreken zijn ze graag geziene gasten en in oktober 2017 staan ze voor het eerst in Luxor Live.

Na drie, op hun eigen label Glowbird verschenen EP’s, was het in april van dit jaar tijd voor hun langverwachte debuutalbum getiteld The Lucky Ones. Die geluksvogels, dat zijn ze zelf. Twee vrienden die beseffen hoe bijzonder het leven is en daar liedjes over schrijven.