MENU SLUIT
vr 30.06.2017
Kroese Records Label Night

Saint Charlie + February Moon

Op deze nieuwe Kroese Records Labelnight presenteren we een mooie double-bill met twee Nijmeegse alternatieve bands die beide onlangs nieuw werk hebben uitgebracht op het Arnhemse platenlabel.

Saint Charlie

Saint Charlie noemt zichzelf een Atmospheric Indie-rock band. De vier ambitieuze heren vonden elkaar ergens tussen Foals, Tame Impala en Kings of Leon. Hun liedjes zijn een aanstekelijke wervelwind aan riffs en grooves, spacy als het kan, in your face als het moet en bevatten een mix van persoonlijke vragen en reflecties op de hedendaagse maatschappij. De songs zijn bijna altijd dansbaar en meestal meeslepend. In 2016 is de band de samenwerking aangegaan met topproducer Guido Aalbers (GieSound), internationaal bekend om zijn produceer- en mix-kwaliteiten. Hij werkte eerder aan (live) producties van Coldplay, Muse en Queens of the Stone Age. Het resultaat was een debuutalbum getiteld “Lightning Over Velvet Evenings” waarvan de eerste single snel de nummer 1 positie in de IndieChart behaalde.

February Moon

February Moon neemt je mee op een emotionele reis met bitterzoete alternatieve popmuziek. Verloren liefdes, vervaagde vrienden en achtergelaten dierbaren worden bezongen. De muziek refereert aan die van hedendaagse bands als Daughter, Other Lives, Sigur Rós en zelfs zo nu en dan aan Björk maar February Moon vindt moeiteloos de ruimte voor hun eigen plek en eigen geluid. Met een eigenzinnige opbouw van nummers en zangpartijen die het ene moment breekbaar, liefjes en dromerig en het andere moment fel, bezwerend en erg intens klinken.
Na het winnen van de ‘Roos van Nijmegen’ in 2016 brachten zij begin dit jaar hun debuut-EP ’All We Ever Do’ uit. Hierop staan vier songs die laten horen hoe klein en kwetsbaar of juist euforisch en bombastisch de band kan klinken.