MENU SLUIT
do 22.11.2018
Groovy bluesy folk

Marc O’Reilly

De uit Ierland afkomstige singer-songwriter Marc O’Reilly maakt bluesy folkmuziek vergelijkbaar met de stijl van artiesten als Ray LaMontagne en John Martyn. Zijn hese maar warme stem blijkt in combinatie met zijn poëtische teksten en groovy gitaarspel een schot in de roos.

Marc O’Reilly

Sinds het uitkomen van zijn albums My Friend Marx uit 2011 en Human Herdings uit 2014 staat O’Reilly bekend als één van de veelbelovende artiesten binnen het singer-songwritergenre. Het internationale succes groeit nu zijn muziek af en toe te horen is in films en series (Salvation) en de single Bleed al bijna 2 miljoen keer gestreamed werd op Spotify.

Zijn meest recente album heet L’Etre Politique en kwam onlangs uit. De songs op het album gaan over de relatie tussen politiek en menselijke interactie; over ‘being political en political beings’. De energieke liveshows van Marc en zijn band kon je al eerder zien op de grote Europese festivals als Glastonbury, Electric Picnic, The Great Escape, Reeperbahn en ons eigen Eurosonic.