MENU SLUIT
do 07.12.2017
Sixties garagepop van Nederlands/ Spaans talent

Max Meser + Electric Company

Goed ouderwets? Of: ouderwets goed? Het is feitelijk allebei van toepassing op zowel Max Meser als Pictures, het tweede album van Max Meser.

De inspiratie van de Spaans/Nederlandse Meser ligt overduidelijk bij de sixties pop. Invloeden van The Beatles, The Kinks en The Who zijn hoorbaar in zijn muziek terwijl hij qua stijl meer Britse gitaarpop brengt in de hoek van Miles Kane en Jake Bugg. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum Change in 2016 werd hij gebombardeerd tot 3FM serious talent en verzorgde hij support voor o.a. Editors en Douwe Bob; ook bij diens show in Luxor Live.

Alles op het nieuwe album is beter in vergelijking met zijn debuutalbum: de liedjes, de band, de sound, de productie. Die productie lag in handen van Andy Crofts van de Britse band The Moons, tevens bassist in de band van ‘mod-god’ Paul Weller. Meser speelt met zijn band bestaande uit Isaac Wadsworth op gitaar, Mano Hollestelle op bas en de flamboyante Gini Cameron op drums dit jaar in het voorprogramma van diezelfde Paul Weller en deed dit begin juni ook al bij de eerder genoemde Jake Bugg.

Electric Company

Het voorprogramma deze avond komt van de band Electric Company. De band rond voormalig Arnhemmer Zac Chapman (geboren in Nottingham), maakt pure pop op Britse leest. De liedjes zweven tussen sixties en indiepop in en zijn kort, simpel, melodieus, meezingbaar en vaak ook dansbaar. Absoluut tijdloos!