MENU SLUIT
wo 07.12.2022
Elektroniche // spannende elektronische live-acts!

Monolithe Noir

Let op: deze show is verplaatst naar Willemeen.

Elektroniche maakt haar rentree! Elektroniche is dé terugkerende avond met spannende elektronische live-acts. Deze editie staat Monolithe Noir op het programma.

Monolithe Noir

Percussie en ritmes staat dan wel centraal in het werk van Antoine Pasqualini, Yannick Dupont and Christophe Claeys, ze worden echter steevast aangekleed met drone, electronica en experimentele soundscapes. Het trio bracht onlangs hun derde plaat ‘Rin’ uit op Capitane Records, een plaat met als centraal hoofdpunt Bretagne. Verzonken paden, knoestige bomen, uitgehouwen kusten, heidevelden, Brest, eenzame dorpen, voorsteden, een kerncentrale midden in de Monts d’Arrée: Monolithe Noir neemt je in hun muziek mee naar dit rauwe en soms eenzame gebied.

Joy Killed The Duke

Voorafgaand aan de show (v.a. 19.00 uur) kun je naar Joy Killed The Duke, vier energieke idioten uit Utrecht. Sinds 2017 maken zij furore op de Nederlandse podia met
 een mix van grunge, punk en garage en een frontvrouw wiens stem binnenkomt als een stoomwals. De singles van debuut-EP “Would You Still Like Me’ kregen airplay op 3FM en IndieXL en de afsluiter “Fucked in this World’’
werd genoemd in de BNP jaarlijst van Never Mind the Hype. Verder was er internationale aandacht van blogs als EarNutrition en AAAMusic. Inmiddels heeft de band nieuwe nummers opgenomen in Mailmen Studio’s met Martijn Groeneveld (producer John Coffey, Blaudzun, Rondé). Deze nummers zullen gedurende 2022 worden uitgebracht.