MENU SLUIT
do 23.05
Indierock double-bill

Oh Hazar + Femme Fugazi

Luxor Live presenteert een double-bill met twee opkomende lokale bands die beide hun basis in de Basis hebben. Je hoort een combi van postpunk, indierock, artpop en garage!

Oh Hazar

Oh Hazar zoekt de grens op tussen tegenstellingen. In een verslavende trip vol alternatieve artpop, indierock en postpunk raakt de band universele thema’s als macht en onmacht, eenzaamheid en nooit alleen zijn. De dit jaar te verschijnen debuut EP Clair Obscur is vernoemd naar de schilderstijl die fel licht naast eindeloos donker zet. Live levert dit prikkelende shows op met subtiele humor, scherpe vragen en muziek die onder de huid kruipt, zoals bij hun live aftrap op het Valkhof Festival 2023. Hier veroverde de band tussen zo’n 1500 andere acts de 10e plek in de toplijst van 3voor12 Gelderland. Onlangs werd Oh Hazar door radiozender KINK bestempeld als een van de Future Icons van 2024.

Femme Fugazi

Als een sloopkogel door de kerk van boze muziek en bozere meisjes; Femme Fugazi combineert spoken-word, manische onvoorspelbaarheid en teksten over de zinderende liefde voor Gerard Joling tot een bezeten geheel. Femme Fugazi is onlosmakelijk verbonden met bands uit de opkomende garage/post-punkgolf van de laatste jaren. Denk hierbij aan een mix tussen Metz en Idles. De band heeft in een kort tijdsbestek al vele mensen kunnen imponeren; zo werd de band geselecteerd voor Popronde en Booster Festival, staan ze op Sniester en Valkhof Festival en verzorgen ze het voorprogramma voor (inter)nationale acts als Model/Actriz en Claw Boys Claw.