MENU SLUIT
zo 04.02.2018
Folksinger-songwriter en verhalenverteller

Otis Gibbs

Otis Gibbs is een singer-songwriter, verhalenverteller, schilder en fotograaf. Hij plantte in zijn leven 7.176 bomen, heeft ooit met een beer geworsteld (en verloren) en wordt omschreven als een van de beste onbekendere songschrijvers van het moment.

De uit Indiana afkomstige en in Nashville woonachtige Gibbs vindt zichzelf een folkzanger en maakt liedjes in de sfeer van Jimmie Rodgers, Woody Guthrie en Townes Van Zandt. Het reizen en verhalen vertellen zit in zijn bloed, waarbij hij de gebaande paden en geijkte onderwerpen bewust vermijdt.

Begin dit jaar kwam het album Mount Renraw uit dat Gibbs in zijn huiskamer opnam op de dag van zijn 50ste verjaardag. Begeleid door slechts een gitaar en een viool. Elk liedje is mooi en elk liedje is een fraai verhaal. Zijn beste verjaardag ooit.

Naast zijn muziek is Otis host van een podcast show genaamd “Thanks For Giving Damn” waarin hij praat met zijn favoriete muzikanten, journalisten en historici over herinneringen, backstage verhalen en geschiedenis lessen. Deze podcast groeide uit tot een cult favoriet en leidde er toe dat hij gevraagd werd om op Pandora radio een eigen show te maken over de geschiedenis van country muziek. Zijn show heet Country Built en heeft ruim 2 miljoen abonnees.