MENU SLUIT
do 19.03.2020
verplaatst naar donderdag 10 september

Philip Kroonenberg

Dit evenement is verplaatst naar donderdag 10 september als direct gevolg van de op 12 maart 2020 door het kabinet aangekondigde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Voor de oude datum gekochte tickets blijven geldig, kaartkopers zijn hierover per e-mail op de hoogte gebracht en kunnen het aankoopbedrag terug krijgen als ze op de nieuwe datum onverhoopt niet kunnen.


 

Americana-veteraan Philip Kroonenberg schreef een album in de wachtkamers van ziekenhuizen, waar hij zat te wachten, terwijl zijn vrouw (Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer) behandeld werd voor een ongeneeslijke ziekte die uiteindelijk toch overwonnen werd. De teksten van de kwetsbare liedjes op het album Some More Time zijn een vertaling van zijn indrukwekkende gevecht rondom het ziekteproces.

Philip Kroonenberg

De rootsy singer-songwriter Philip Kroonenberg speelde in de bands Freelance Band en Personnel en bracht vanaf 1995 diverse solo-albums uit. Het in 2019 uitgekomen Some More Time is de meest persoonlijke plaat in de lange loopbaan van een singer-songwriter die op de toppen van zijn kunnen presteert. Muzikaal gezien is het nieuwe album een heel sophisticated soort Americana. De liedjes bevatten een sobere muzikale opvulling met mooie kleine details en doen soms denken aan de muziek van artiesten als J.J. Cale, Tony Joe White, Bob Dylan en Tom Petty.

Het album en het bijbehorende verhaal kreeg uitgebreid de aandacht bij De Wereld Draait Door, in De Volkskrant en zeer lovende recensies op diverse muziekplatforms. De band waar Kroonenberg mee op pad gaat bestaat uit bekende namen uit de Excelsior-stal: drummer Jeroen Kleijn (Daryll-Ann, Johan, Claw Boys Claw), bassist en producer Reyer Zwart (Alex Roeka) en gitarist Theo Sieben (Bertolf, Ellen ten Damme, Douwe Bob, Niels Geusenbroek).