MENU SLUIT
vr 07.10.2016
OOR Podium & Afterparty in Luxor Live!

Popronde

Ook dit jaar trekt het grootste rondreizende popfestival van het land weer naar Arnhem. Zoals altijd gratis toegankelijk, en zoals altijd ook DE plek om nieuwe acts te ontdekken die over niet al te lange tijd de smaakmakers van de Nederlandse clubs en festivals zullen zijn. Luxor Live is net als vorig jaar geselecteerd als OOR-podium en ook vindt de traditionele afterparty weer bij ons plaats.

Het tijdschema ziet er als volgt uit:

20.30 Zaal open
21.00-21.30 AVI on Fire
22.00-22.30 Rilan & the Bombardiers
23.00-23.30 BARTEK
00.00-00.30 Storksky
01.00-01.30 The Yukon Club
02.00-03.00 Baptist

AVI on Fire is het soloproject van Bram Wesdorp, ook bekend van oud-Popronde-act Yellow Grass (op vrijdag 24-03-2017 te zien in Luxor Live). Met AVI on Fire laat hij een andere kant van zich zien. In al het geniep heeft hij gewerkt aan een verzameling uiterst catchy indiepopsongs, die hij live gaat brengen in een bandvorm. Hij belooft ons hits. Van die lekkere, naar eigen zeggen.

Voor de oplettende muziekvolgers is Rilan & the Bombardiers al een bekende naam. In april speelde hij nog op Koningspop Arnhem en je kunt ze ook kennen van optredens bij De Wereld Draait Door, 3FM en talrijke festivals in het land. Kenmerkend zijn het enorme afrokapsel en de mix van pop, rock en soul.

Rammelende garage/noiserock a la Ty Segall & FIDLAR, maar dan gewoon uit Amsterdam. BARTEK speelt catchy songs verpakt in gruizig gitaargeweld. Na een eerste EP in 2014 kwam single+video “Beach” in maart 2016 uit. Dit najaar verschijnt een nieuwe EP & in het voorjaar van 2017 een full-length LP.

Opgelet: het meest bijzondere project van de avond heet Storksky. Achter die naam gaat producer-gitarist-zanger-en-liedjesschrijver Michiel Claessen schuil. Voor zijn album werkte hij samen met zes verschillende drummers, waaronder Tim van Delft (De Staat), Mario Goossens (Triggerfinger) en Lars Spijkervet (Automatic Sam). Die verraden dan ook al de muzikale koers van Storksky: stoïcijnse rock à la Queens of the Stone Age.

Afterparty: The Yukon Club en Baptist

Hoewel alle vier de bandleden oorspronkelijk gitarist zijn, maakt The Yukon Club elektronische muziek met drumcomputers, samples en synths. Hun muziek is dansbaar, meerstemmig maar ook donker en hypnotiserend. Door diverse blogs werden ze al vergeleken met Alt-J en Oscar and the Wolf.

Baptist gebruikt zowel elektronische sounds als live instrumenten en is even spannend als verslavend. In 2014 kwam een eerste EP uit, getiteld For a While. Ze zeggen geïnspireerd te zijn door Bonobo en James Blake, maar wie Baptist live ziet weet dat het er ook wel wat heftiger aan toe kan gaan dan bij hun inspiratiebronnen.