MENU SLUIT
vr 15.02.2019
Support: GREBE

Roos Blufpand

Roos, het meisje aan de piano. Roos, de filosofische stuiterbal. En nu is hier Roos, met haar nieuwe album ‘Kleed me uit’. Indringende teksten op beats en grooves, synths en diepe bassen.

Roos Blufpand

De wereld van Roos is veranderd. ‘Ik ben gek maar jij bent normaal’ zingt ze. Roos is niet bang om te laten zien wie ze nu is. Rauw en eerlijk, haar muziek is chill en vies dik tegelijk. Met hulp van producers David Hoogerheide (o.a. gewerkt met Herman van Veen & Perquisite) en Marnix Dorrestein (ook bekend als toetsenist van Kovacs) heeft zij een album gemaakt waarin haar prachtige sprankelende stem omlijst wordt met duistere elektronische soundscapes. Roos die als een fee over puinhopen dartelt. Ze is duidelijk geïnspireerd door onder meer de eigenzinnige Bjork en de power women Fever Ray. Roos neemt je mee in haar wereld. Maar als je uitgedanst bent moet je zelf weer de weg terugvinden. Roos = Roos, dat kun je niet uitleggen. Dat moet je gewoon zelf ervaren.

GREBE (support)

Support bij de show van Roos komt van GREBE; het op het Arnhemse conservatorium opgerichte duo bestaande uit Jan Krause (gitaar) en Daria Assmus (zang). Met behulp van elektronica maken zij jazzy, soulvolle maar ook duistere nummers en nemen ze je mee naar mistige bossen, zacht verlichte open plekken of naar de bodem van de zee.