MENU SLUIT
za 20.04
Veelzijdige New Yorkse gitarist; support: Brigid Mae Power

Steve Gunn

Steve Gunn is een New Yorkse gitarist en songwriter die al 15 jaar zeer gevarieerde hedendaagse (gitaar)muziek uitbrengt. In zijn muziek hoor je blues en folk maar ook invloeden uit de free jazz en psychrock voorbijkomen.

Steve Gunn

Gunn vond vast publiek vond voor zijn eigenwijze, maar direct meeslepende folkrock. Of het nu solo, of in een van zijn vele samenwerkingen is, altijd is Steve Gunn een revelatie. Zijn warme stem en virtuoze, zacht meanderende gitaarspel zijn een lust voor het oor en ondanks zijn zucht naar experiment blijft hij een songwriter pur sang. De zeer productieve muzikant bracht onder andere een album met Kurt Vile (War on Drugs) uit en was onderdeel van diens band The Violators. In 2023 verschenen de twee laatste nieuwe projecten “Let The Moon Be a Planet” en “Glass Band” van Gunn.

Brigid Mae Power (support)

Brigid Mae Power is een Ierse singer-songwriter en multi-instrumentalist. Ze maakt moderne folk met strijkers, pedal steelgitaar, hoorns en mellotron die zowel traditioneel als barok aanvoelt. Ook invloeden van psychedelica, country en jazz stromen door in het geluid. Ze bracht in 2023 haar vierde album uit, dat heel wat lovende recensies opleverde. Tip voor fans van Judee Sill, Karen Dalton, Beth Orton en Laura Marling.