MENU SLUIT
vr 25.11.2016
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

The Analogues @ Musis

Let op: deze show vindt plaats in de grote zaal van het Stadstheater.

Na het succes van hun vorige programma ‘Magical Mystery Tour’ brengen The Analogues nu een show rond het album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

‘Sgt Pepper’ werd uitgebracht op 1 juni 1967 en wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste albums uit de popgeschiedenis en tevens als het eerste “concept” album. “Het moment waarop popmuziek zich ontwikkelende tot Kunst”, schreef Time Magazine.

The Beatles speelden Sgt Pepper nooit live. Het is te merken aan hun extreem experimentele manier van componeren en produceren. Met songs als ‘Lucy in the Sky with Diamonds’,en ‘A Day in the Life’ was Sgt Pepper zowel grensverleggend als commercieel succesvol. Het album stond maandenlang op nummer 1 van de album charts in de gehele wereld.

The Analogues zien net als bij ‘Magical Mystery Tour’ geen detail over het hoofd. Ze spelen het gehele album, van de eerste tot de laatste noot, analoog en authentiek, met strijkers en blazers en alle vintage instrumenten die The Beatles gebruikten. Een ongeëvenaarde live beleving van dit magistrale meesterwerk.

Daarnaast doen The Analogues een greep uit het rijke repertoire van The Beatles. Met name nummers van de late studio albums die The Beatles nooit live speelden. Altijd op de typische Analogues manier: met respect voor authenticiteit en aandacht voor de kleinste nuance.