MENU SLUIT
vr 08.09.2017
Indie double bill

The Hubschrauber + Jellephant

Een vette double-bill met twee fijne indie bands uit de regio!

The Hubschrauber

In de vijf jaar dat The Hubschrauber bestaat, heeft de indierockband uit Nijmegen twee EP’s uitgebracht, veel opgetreden en eindeloos aan hun materiaal gesleuteld. Het debuutalbum met de naam Kepler-186f is eindelijk af en daarmee is het lo-figeluid van vroeger ingeruild voor een indiesound met meer gruis, smoel, en rauwheid. Een intensiviteit die zich overigens niet tot het podium beperkt, maar zelfs tot ver buiten de grenzen van deze aardkloot zal doorklinken, met hulp van de Radboud Universiteit wordt het album namelijk in een raket naar de maan gezonden!

Jellephant & the Phantoms

Nadat voorganger Kick The Swamp! het in 2016 schopte tot Album van het Jaar bij 3voor12 Gelderland, bracht Jellephant eind maart van dit jaar de opvolger uit: Spoon Dreams Nothing. De zeer productieve Arnhemmer Jelle Haagsma en zijn band (met nieuwe gitarist) hadden even tijd nodig om de songs van het nieuwe album te vertalen naar het podium. De semi-psychedelische garage klinkt nog gruiziger dan eerst maar blijft even verslavend.

Voor, tussen en na de optredens draaien de dj’s van the PoP SnoB Soundsystem platen van louter Ty Segall, Oh Sees & Serge Gainsbourg.