MENU SLUIT
vr 27.01.2023
ArtEZ Big Collective, ZOOK, REEH, Arnhemse Cultuurprijs, Y2K ballenbak & Stille Uitnacht

Uitnacht Arnhem

Op vrijdag 27 januari 2023 vindt de 4e editie van de Uitnacht Arnhem plaats! Op verschillende locaties in de stad kan het publiek beleven wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan. In drie zones vind je overal gratis voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en meer. De uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem en het gezamenlijke eindfeest vindt plaats in Luxor Live!

The ArtEZ Big Collective (20.15 – 21.00)

Het ArtEZ Big Collective is het orkest met de nieuwe lichting internationale musici van het conservatorium Jazz & Pop in Arnhem. Onder leiding van Jasper Le Clercq en Philipp Rüttgers spelen zij composities van Jasper en Philipp en ook arrangementen van bekende en minder bekende jazz- en popmuziek. Net als bij de opleiding zelf gaat ook het ABC stilistisch alle kanten op. Jazz, pop, improvisatie, folk en fusion komt voorbij; alles uitgevoerd door dit uitgebreide orkest op topniveau!

Uitreiking Cultuurprijs Arnhem (23.00 – 23.45)

Jaarlijks reikt de gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem. De grote onthulling wordt feestelijk ingeluid met een bruisende mix van gastoptredens, je komt ogen en oren tekort!

Stille Uitnacht (00.00 – 05.00)

Met Stille Nacht toveren we de grote zaal van Luxor Live weer om tot een Silent Disco paradijs! Tijdens de Uitnacht krijg je een fijn voorproefje van wat je regelmatig muzikaal kan verwachten bij het nachtprogramma van Luxor Live. Tune in op één van de drie kanalen en dans mee op de muziek die jij het lekkerst vindt. Van r&b/hiphop en latin naar guilty pleasures, alternatieve dansjes en kleurrijk electronisch. Jij bepaalt zelf wat je wil horen!

Kanaal rood: r&b, hiphop, latin
Kanaal groen: guilty pleasures & alternatieve dansjes
Kanaal blauw: kleurrijk elektronisch

Je ontdekt hier de leukste DJ’s en feestcollectieven: Armand D’Angelo, Stiekem Dansen, Clit Control met Sistah Glittah, Fresco met Nea, Altoooooh!, Queerparty met Chefs de Partie, Nikisha Samson en Poederdoos met DJ Superdoei & MC Shelly!

Elektronische live-acts

In de bovenzaal kun je (zonder koptelefoon) genieten van de spannende elektronische live-acts ZOOK en REEH!

ZOOK (00.30 + 02.00)

Het duo ZOOK verkent verschillende genres en stijlen en laat hun eigen akoestische benadering van muziek transformeren in een omgeving van elektronische klanken en improvisatie. Ze richten zich op muzikale connectie waarbij tekst en muziek ontwikkelt, samen met het publiek en de omgeving. Drums, zang, live geluiden, emoties en intenties worden samengevoegd tot één geluid.

REEH (01.15 + 02.45)

Het in Arnhem gevestigde vocale duo REEH, bestaande uit Saskia Pauli (DE) en Larissa Kotzwander (DE), experimenteert met loops en vocale klanken door groovy en dromerige muziek te creëren met alleen hun stemmen. Ze spreken zich hierbij uit over verschillende onderwerpen die hen aangaan, waarbij ze hun creativiteit gebruiken als een hulpmiddel om hun persoonlijke ervaringen in eigen stukken te verwerken.

Y2K Ballenbak flashback party (00.00 – 04.00)

In de kelder van Luxor Live vind je de mini-klapper van de Uitnacht! Bij Y2K kun je de hele avond genieten de beste bangers uit de zero’s tot aan de 10’s in een grote ballenbak! Van Britney Spears en Justin Timberlake tot Avril Lavigne en Linkin Park. Ook zullen er nummers voorbij komen uit verschillende Nickelodeon tv-series en Disney Channel originals. Dus trek je beste 2000’s outfit aan, neem al je vrienden mee en zing de hele avond mee met je favoriete throwbacks.

Het complete programma vind je op de website van de Uitnacht Arnhem