MENU SLUIT
vr 06.04.2018
Support: Seán McGowan

Will Varley

De Britse folk singer-songwriter Will Varley is niet meer weg te denken van de Engelse festival-podia. Na zijn grotendeels uitverkochte ‘walking tour’ van ruim 500 mijl is Will uitgegroeid tot een van de smaakmakers van de Engelse folk scene. De shows gaan alle kanten op en zitten vol met rammelende bar-songs, halve stand-up comedy en chaotische geïmproviseerde stunts, die uiteindelijk allemaal terugvallen op de kern van zijn muziek: maatschappelijk commentaar en politieke problemen verpakt in een goede dosis scheve humor.

Het cv van de nog jonge Varley is enorm, met o.a. volle tours met Frank Turner, The Proclaimers, Skinny Lister en Beans On Toast, en een lange lijst festivals waaronder Glastonbury, Bestival, Secret Garden Party en Cambridge Folk Festival. Het meest recente album ‘Kingsdown Sundown’ was in eigen land al veel op de radio te horen en werd vol lof ontvangen, met o.a. een 4/5 recensie in The Independent.  Zijn nieuwe album Spirit of Minnie dat geproduceerd werd door Cameron McVey (Massive Attack, Portishead) is op 9 februari 2018 uitgekomen.

Seán McGowan

De eveneens Britse Seán McGowan is een troubadour die duidelijk werd beïnvloed door de op punk gebaseerde pop uit eigen land. Hij stond net als Varley op Billy Braggs Left Field op Glastonbury en komt na een succesvolle eigen tour mee met Varley naar het vaste land als support-act.