MENU SLUIT
vr 21.04.2017
met Band of Friends, Ralph de Jongh en Boogie Beasts!

Arnhemse Blues Night IV

De vierde editie van de Arnhemse Blues Night kent een zeer diverse line-up met Band of Friends, Ralph de Jongh en Boogie Beasts!

 

Band of Friends

Deze band was tussen 1978 en 1981 de originele begeleidingsband van niemand minder dan gitaarheld Rory Gallagher!
In 1995 overleed de Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher, op 47 jarige leeftijd. Rory was een legendarische muzikant. Met zijn band toerde hij de wereld over en was overal ongekend succesvol. In 2011 richtten oud bandleden Gerry McAvoy (basgitaar) en Ted McKenna (drums) Band of Friends op.
Bands of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden. De Nederlandse gitarist Marcel Scherpenzeel groeide op met de muziek van Rory en dat is zeker te horen. “This is the closest guitarist to Rory you will ever hear”: aldus Gerry McAvoy .
Met hun nieuwe album Repeat After Me laat het virtuoze trio opnieuw een breed scala aan verschillende stijlen horen. Live houden zij de geest van Rory Gallagher in leven met oude favorieten, aangevuld met nieuw eigen werk.
Band of Friends is een must voor fans van Rory Gallagher en een enorme aanrader voor liefhebbers van blues en bluesrock.

Ralph de Jongh

Ralph de Jongh won meerdere malen de Dutch Blues Challenge en tourt momenteel door het hele land na de recente release van zijn nieuwe CD ‘Lonesome Man, Ocean Of Love’. Door zijn rauwe blues à la Seasick Steve vergaart hij ieder optreden weer nieuwe fans, en met als muzikaal vader (en fan) Harry Muskee is hij een must om live te zien! Ook zijn studio-opnames en eigen composities zijn ijzersterk. Johan Derksen noemt zijn albums “Verborgen juwelen”. Zijn nieuwe driedubbelalbum (!) komt in maart uit, en op de Arnhemse Blues Night zal hij een speciale solo-set komen spelen.

Boogie Beasts

De Belgische band Boogie Beasts bracht in 2015 haar eerste album uit, maar laat je niet foppen: de band is een samenwerking tussen Stinky Lou & the Goon Mat en Voodoo Boogie. De heren gaan al een tijdje mee, en lijken met ‘Come and get me’ hun eigen geluid te hebben gevonden. Een fris geluid in de bluesscene, gestoeld op stevige boogie en zompige grooves. Kenmerkend is de mondharmonica van Fabian Bennardo, maar wat deze band écht bijzonder maakt is dat je bij het aanschouwen ervan de grootste moeite zult hebben om je ledematen onder controle te houden. Stilstaan en ongeroerd blijven is simpelweg onmogelijk.

Let op: deze show vind je terug in onze Blues bundel waarbij je naar vier fantastische concerten kan voor maar 35 euro!
12-04 Dana Fuchs
21-04 Arnhemse Blues Night IV
03-05 Joanne Shaw Taylor
26-05 King of the World

 

De combitickets vind je HIER