MENU SLUIT
vr 26.05.2017
De beste bluesband van het land. Support: Toine Scholten

King of the World

King of the World is al enkele jaren een graag geziene bluesband op poppodia, festivals en in muziekcafés. In oktober 2016 kwam het vierde album ‘Cincinnati’ uit.

De band heeft vanaf de oprichting in 2012 een vliegende start gemaakt, de samenstelling van de band heeft daar zeker aan bijgedragen. Erwin Java is een van de beste gitaristen van Nederland, hij heeft samen met Fokke de Jong de band opgericht. Fokke drumde eerder bij Normaal en kent de klappen van de zweep. In Ruud Weber (zang en bas) vonden zij een karakteristieke frontman. Govert van der Kolm maakt het kwartet compleet als toetsenist.

De groep greep met beide handen de kans aan om onder leiding van producer Erwin Musper ( o.a. Anouk, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) het nieuwe album ‘Cincinnati’ op te nemen. Voor deze productie vloog de groep dit voorjaar naar Cincinnati, Ohio (USA) om daar in de Bamboo Room Studio’s in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toe te vertrouwen.

Toine Scholten

Toine Scholten is een Haagse gitarist en vocalist die zijn inspiratie haalt uit Blues en Jazz. Hij is momenteel bezig met zijn Debuut E.P. ‘’Diversity’’. Daarnaast reist en speelt Scholten door heel Europa. Hij verbreedt zijn Blues- en Jazzroots door verschillende muzikale gebieden te onderzoeken.

Toine Scholten heeft gespeeld bij De Wereld Draait Door en was onderdeel van de talentenshow The Best Singer-Songwriter van Nederland. Hij stond in het voorprogramma van onder andere Robben Ford, Matt Scofield en Cory Henry.

Let op: deze show is onderdeel van de Blues bundel.
12-04 Dana Fuchs
21-04 Arnhemse Blues Night IV
03-05 Joanne Shaw Taylor
26-05 King of the World