MENU SLUIT
do 03.05.2018
Support: Daniel Cane

Folk Road Show

Het internationale folk collectief Folk Road Show is alles behalve een conventionele band. Bestaande uit Dominique Fricot (CAN), Benjamin James Caldwell (AUS), O.J. Caarls (NL), Nick Petrowich (CAN) and Pieter van Vliet (NL), hebben ze veelvuldig door Europa en Canada getourd sinds hun ontstaan in 2014. Met een sound die het midden houdt tussen folk/americana en indie-pop – de muziek doet denken aan een moderne Crosby, Stills, Nash & Young, The Band, of Fleet Foxes – kunnen de vijf grotere clubs veranderen in een intiem zaaltje, en een huiskamer doen groeien tot Carnegie Hall proporties. Alle bandleden nemen songwriting-taken voor hun rekening, wisselen constant van instrumenten, voor ze vocalen samen laten komen in 5-delige harmonieën. Een Folk Road Show concert is even dynamisch als verassend, het ene moment a capella, en dan weer rock en roll met het gaspedaal volledig ingedrukt.

In iets minder dan drie jaar tourde de band zeven keer door Europa en Canada, en speelde meer dan 300 shows, waaronder verschillende festivals (Rootstock, Arts Wells, Live I Live, Oerol). Het vijftal bracht in 2016 hun debuutalbum uit bij het Amerikaanse platenlabel Classic Waxxx. Het tweede album, Gold – opgenomen in Vancouver (Blue Light Studios) en Groningen (No Pussy Blues Studios) – werd in november 2017 uitgebracht.

Daniel Cane

Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten; het verliezen en het terug vinden van de liefde. Dat is Daniel Cane in een notendop. Hij speelde in drie jaar tijd meer dan 500 optredens, waaronder voorprogramma’s bij Stef Classens, De Dijk, Kim Churchill en Danny Vera. In Luxor Live zag je hem eerder met zijn band The Rebellion. Ditmaal verzorgt hij solo support bij deze show.

Americana bundel

Deze show maakt onderdeel uit van een extra voordelige americana bundel. In plaats van 45 euro betaal je maar 32 euro voor vier shows die allemaal een gemene deler hebben en tegelijkertijd een eigen geluid hebben.

25 mrt Diana Jones
8 apr Sheesham, Lotus & ´Son & Jay-Roon & the Loose Ends
3 mei Folk Road Show
20 mei Carter Sampson