MENU SLUIT
zo 25.03.2018
Folk in de Appalachian traditie

Diana Jones

Diana Jones groeide op in New York bij haar adoptie familie. Terwijl haar klasgenootjes luisterde naar Prince, Kenny Loggins en de dansjes van Michael Jackson nadeden, zat Diana liever op haar kamertje te luisteren naar Johnny Cash, Patsy Cline en Dolly Parton. Jaren later toen ze in contact kwam met haar natuurlijke familie werd duidelijk waar die muzikale fascinatie vandaan kwam. Haar voorouders bleken bij de Appalachen te wonen, het gebergte waar de bluegrass vandaan komt en haar opa was Robert Lee Maranville: een bluegrass zanger uit Knoxville die met Chet Atkins had gespeeld. Opa Maranville bood Diana alle missende puzzelstukjes waar ze al jaren naar op zoek was om haar eigen muzikale puzzel compleet te maken.

Diana Jones

In de prachtige donkere liedjes is uitstekend te horen dat deze traditionele muziek diep in haar genen zit. Van duistere murder ballads tot plattelandsromantiek, ze weet het allemaal zeer beeldend te brengen. Pure schoonheid die doet denken aan het werk van Gillian Welch, Alison Krauss, Iris DeMent & David Rawlings. Vorig jaar verscheen de fraaie live registratie Diana Jones Live In Concert, een mooi beginpunt voor nieuwkomers.

Americana bundel

Deze show maakt onderdeel uit van een extra voordelige americana bundel. In plaats van 45 euro betaal je maar 32 euro voor vier shows die allemaal een gemene deler hebben en tegelijkertijd een eigen geluid hebben.

25 mrt Diana Jones
8 apr Sheesham, Lotus & ┬┤Son & Jay-Roon & the Loose Ends
3 mei Folk Road Show
20 mei Carter Sampson