MENU SLUIT
zo 08.04.2018
Old time americana double-bill

Sheesham, Lotus & ‘Son + Jay-Roon & the Loose Ends

Unieke americana double-bill met de nieuwe band van de zanger van Maison du Malheur en een knettergek old time music trio uit Canada!

Sheesham, Lotus & ‘Son

Sheesham Crow, Lotus Wright en Son Sanderson vormen samen een bijzonder trio dat muzikaal diep geworteld is in de antieke sound van Mississippi folkblues, Appalachian folk, fiddle en jugband muziek en de New Orleans brassbands uit vervlogen tijden. Ze blazen stokoude en vergeten songs van artiesten als Jimmy Rodgers en Doc Roberts, alsook onbekende traditionals weer nieuw leven in. Hun laatste album The High Stepping Music of klinkt alsof het regelrecht uit de field recordings van Alan Lomax zou kunnen komen. Met hun ongebruikelijke instrumentarium van onder andere viool, kazoo, banjo en sousaphone, de franse hoorn en zoiets als een contrabasharmoniuphonium zou je niet denken dat dit een hedendaagse groep uit Canada is. In Canada maar ook in de VS, UK en zelfs in Scandinavië zijn ze een echte hitsensatie op de festivals met hun aanstekelijke muziek. Maar ook in Nederland hebben ze de afgelopen paar jaren al met veel succes opgetreden op Ramblin Roots, Kliko Fest en Hoogtevrees festival en deden ze een speciale ode in het Kröller Müller Museum aan het Vincent Van Gogh schilderij de Aardappeleters.

Jay-Roon & The Loose Ends

Jay-Roon & The Loose Ends is het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur. Na zes intensieve jaren on the road en drie studioalbums op de plank vond hij het een goed moment om de eigenzinnige band voor onbepaalde tijd los te laten en trok hij n aar New Orleans om inspiratie op te doen. Beïnvloed door de traditionele rhythm ’n blues, aangewakkerd door de exotische hartslag van ‘The Big Easy’ keerde Jay-Roon terug om aan het materiaal dat op 23 februari in de vorm van zijn eigen album Home To Many A Creature uitkomt.

Americana bundel

Deze show maakt onderdeel uit van een extra voordelige americana bundel. In plaats van 45 euro betaal je maar 32 euro voor vier shows die allemaal een gemene deler hebben en tegelijkertijd een eigen geluid hebben.

25 mrt Diana Jones
8 apr Sheesham, Lotus & ´Son & Jay-Roon & the Loose Ends
3 mei Folk Road Show
20 mei Carter Sampson