MENU SLUIT
do 05.10.2017

Jeffrey Halford + Mark Olson (The Jayhawks) & Ingunn Ringvold

Na eerder alleen Jeffrey Halford & the Healers te hebben aangekondigd, maakt Luxor Live gebruik van het tourschema van niemand minder dan Mark Olson (oprichter en zanger/gitarist van The Jayhawks) en zijn partner Ingunn Ringvold om de avond om te toveren in een bijzondere double-bill.

Jeffrey Halford & the Healers

De uit San Francisco afkomstige singer-songwriter Jeffrey Halford maakt samen met zijn band The Healers trefzekere melodieuze bluesy rootsrock die doet denken aan de hoogtijdagen van John Cougar Mellencamp. Jeffrey Halford is een meester in het maken van uiterst effectieve muziek, het gaat altijd om de melodie en niet om de hoeveelheid noten die gezongen of gespeeld worden, gitaarlicks zijn steevast messcherp. Naast dat hij een zeer verdienstelijk zanger en gitarist is, schrijft hij ook nog eens fantastische nummers. Emotie is een centraal onderdeel van zijn compostities en zijn gitaarspel.

Met zijn zevende album Rainmaker uit 2014 leverde hij voorlopig zijn beste werk af. Net als een Guy Clark of een Steve Earle heeft hij nogal wat fans die binnen muziekkringen zelf als hele groten bekend staan. Onder andere Taj Mahal, Los Lobos, Etta James, The Radiators, Robert Earl Keen, John Hammond, Augie Meyers, Dave Alvin en Chuck Prophet, artiesten met wie hij vroeger wel eens het podium deelde, mogen bijvoorbeeld tot het groepje devote volgelingen van Halford worden gerekend.

Op zijn bijzonder goed ontvangen achtste album, getiteld Lo-Fi Dreams legt Halford meer dan gebruikelijk de nadruk op de grooves en zeggingskracht in zijn songs.

Mark Olson & Ingunn Ringvold

Er zijn maar weinig muzikanten die het alt.country- en americana-genre zo nadrukkelijk hebben beïnvloed als Mark Olson, oprichter en zanger van The Jayhawks. Albums als ‘Hollywood Town Hall’ (1991) of ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) zijn tijdloze meesterwerken. Olson verliet de Jayhawks, maakte een aantal solo-albums en albums met The Original Harmony Ridge Creek Dippers om in 2011 nog eenmalig een plaat te maken met zijn oude band.

Ondertussen vond Olson een nieuwe partner in het leven én in de muziek: de Noorse zangeres en multi-instrumentaliste Ingunn Ringvold. Samen met haar bracht hij het zeer goed ontvangen album ‘Good-bye Lizelle’ uit, toert hij over de hele wereld en is hij te bewonderen in Luxor Live.

Americana Actie

Deze show maakt deel uit van de Americana actie. Vorige keer was deze actie een groot succes en daarom bieden wij opnieuw een voordelige bundel aan met acts waarvan wij vinden dat u ze moet gaan zien.

05.10 Jeffrey Halford & the Healers + Mark Olson (Jayhawks) & Ingunn Ringvold
22.10 Levi Parham
29.10 Naomi Wachira + Dieter van der Westen
06.12 Jim White

Voor deze vier shows betaalt u in de bundel maar € 28,00 in plaats van € 39,50. Voor deze vier shows betaalt u in de bundel maar € 28,00 in plaats van € 39,50. Tot en met 22 oktober is deze bundel voordeliger dan het kopen van de lossen tickets. Ivm de overstap van Luxor Live naar een nieuw ticketsysteem werkt de oude link naar deze actie niet meer. Als u deze bundel toch nog wil bestellen kunt u een mail sturen naar info@luxorlive.nl.

Als u al één of meerdere tickets in uw bezit heeft en toch gebruik wilt maken van deze actie is dat natuurlijk mogelijk. Neemt u daarvoor aub contact met ons op via info@luxorlive.nl