MENU SLUIT
zo 22.10
Produced by Jimmy Lafave

Levi Parham

Oklahoma heeft al flink wat succesvolle americana artiesten voortgebracht en singer-songwriter Levi Parham is hier zeker geen uitzondering op! Deze singer-songwriter met band is een ambachtelijke liedjesmaker die past in een rijtje met artiesten als John Hiatt en Elvis Costello.

Zijn ijzersterke mix van stomende gitaren, catchy refreinen en soulvolle vocalen bleef ook bij collega en producer Jimmy LaFave niet onopgemerkt, die hem per direct onder zijn hoede nam. Op Parham’s laatste album These American Blues (2016) is de hand van LaFave duidelijk terug te horen en hieruit blijkt dat de heren samen een gouden combinatie vormen. Het album werd niet voor niets uitgeroepen tot album van het jaar 2016 in de Euro Americana Chart!

De band die Parham meeneemt kan zowel ingetogen spelen als stevig rocken en behoudt daarbij een transparant geluid. Parham mixt blues, soul, een slide-gitaar, een orgel en fraaie samenzang met speels gemak in zijn muziek en doet dat allemaal ook nog eens heel erg goed. TIP!