MENU SLUIT
zo 29.10.2017
Grensoverschrijdende americana double bill

Naomi Wachira + Dieter van der Westen

Luxor Live presenteert een bijzondere double-bill waarbij de combinatie van twee verschillende muzikale werelden bij beide acts centraal staat.

Naomi Wachira

Naomi Wachira gelooft ondanks alles in het goede van de mens. Dat verklaart de hoop, die in de songs van de Afro-Amerikaanse singer-songwriter steevast aanwezig is, al is die vaak ook geboren uit pure overlevingsdrang en bittere noodzaak. Wachira komt uit Seattle maar werd geboren in Kenia, haar muziek is dan ook een constante kruisbestuiving tussen de twee tradities (Afrikaans en Noord-Amerikaans) waarmee ze opgroeide. Dit werd het eerst ontdekt door Damien Jurado, die in 2014 haar debuutalbum produceerde en daarmee een eerste stempel op haar sound drukte. Het resultaat was verbluffend en vernieuwend; alsof er een nieuw genre was geboren dat zo vertrouwd en logisch klinkt dat het lijkt alsof het er altijd al geweest is. Na haar eerste album heeft Naomi Wachira getourd over de hele wereld, in 2015 bracht ze nog een EP uit en momenteel is ze bezig met nieuw werk.

Dieter van der Westen

Dieter van der Westen is in Nederland (en vooral ook in Marokko) bekend als één van de drijvende krachten achter Kasba, waarmee hij in Marokko nummer één-hits scoorde en in Nederland samenwerkte met onder meer Bløf, Frank Boeijen en het Metropole Orkest. In zijn eentje maakt hij prachtig verstilde, melancholische americanamuziek. Heaven stak in januari van dit jaar reeds de loftrompet over ‘één van de beste Nederlandse americana-platen van het jaar’ toen ze het album Old Oak Tree bespraken. Zelf noemt hij zijn muziek acoustic roots en dat dekt ook volledig de lading.

Americana Actie

Deze show maakt deel uit van de Americana actie. Vorige keer was deze actie een groot succes en daarom bieden wij opnieuw een voordelige bundel aan met acts waarvan wij vinden dat u ze moet gaan zien.

05.10 Jeffrey Halford & the Healers + Mark Olson (Jayhawks) & Ingunn Ringvold
22.10 Levi Parham
29.10 Naomi Wachira + Dieter van der Westen
06.12 Jim White

Voor deze vier shows betaalt u in de bundel maar € 28,00 in plaats van € 39,50. Voor deze vier shows betaalt u in de bundel maar € 28,00 in plaats van € 39,50. Tot en met 22 oktober is deze actie voordeliger dan het kopen van de lossen tickets. Om deze bundel te bestellen kunt u een mail sturen naar info@luxorlive.nl.

Als u al één of meerdere tickets in uw bezit heeft en toch gebruik wilt maken van deze actie is dat natuurlijk mogelijk. Neemt u daarvoor aub contact met ons op via info@luxorlive.nl