MENU SLUIT
15.07.2024

Luxor Live lanceert nieuw talententraject The Launch

Luxor Live lanceert het nieuwe talententraject The Launch: een op maat gemaakt groeiproces om muzikaal talent uit regio Arnhem klaar te stomen voor de volgende stap. De eerste act die deel zal nemen aan het traject is indiepopduo Mila & Mira. Zij werken het komende halfjaar onder begeleiding van het team van Luxor Live en andere muziekprofessionals aan hun netwerk, opnames en een show in de Arnhemse poptempel.

Mila & Mira

Met hun dromerige indiepop is Mila & Mira de eerste act die gaat deelnemen aan The Launch. Dit Arnhemse duo heeft op eigen kracht al mooie stappen gemaakt. Zo stonden ze op Booster Festival, deden ze mee aan Popsport en speelden ze op de showcase van No Man’s Land in TivoliVredenburg. Hun catchy songs doen denken aan bijvoorbeeld Holly Humberstone of Maggie Rogers, waarbij ook goed wordt nagedacht over productie en moderne arrangementen. De komende tijd helpen wij Mila & Mira vanuit Luxor Live om naast Arnhem ook de rest van Nederland te veroveren met hun muziek!

The Launch

In 2024 zal er één act worden begeleid bij The Launch. Dit nieuwe traject start per direct en duurt ongeveer tot het einde van het jaar. In februari sluiten Mila & Mira het traject af met een releaseshow in de bovenzaal van Luxor Live, waar de vruchten van de samenwerking zullen worden gepresenteerd. De verwachting is dat het duo hiermee een laatste zet krijgt richting de landelijke muziekindustrie, waar ze alle opgedane kennis, skills en opnames volledig kan benutten.

The Launch geeft een kickstart aan muzikaal talent. Maar hoe het traject er precies uit zal zien, verschilt per artiest. Samen met de artiest kiezen we op welke vlakken er zal worden geïnvesteerd. Aandacht gaat naar  aspecten als marketing, live performance, planning en strategie of productie/techniek. Per aandachtpunt kijken we of de gevraagde expertise aanwezig is in het team van Luxor Live of dat er externe professionals worden ingehuurd voor coaching, workshops of diensten. Ook zal er sowieso beeldmateriaal worden gemaakt en een single worden opgenomen met een passende producer!

Vervolg

Om direct te kunnen starten met The Launch heeft Luxor Live de eerste deelnemer aan het traject zelf voorgedragen. Vanaf 2025 zal The Launch een traject van twaalf maanden worden – van januari tot januari – waarbij de werving en selectie zal plaatsvinden via muziekplatform Sonar. De voortgang van Mila & Mira is te volgen via de kanalen van het duo of die van Luxor Live.

Is dit alles?