MENU SLUIT
15.08.2018

10 jaar Luxor Love: vergeet-mij-niet-concerten

Een concert in de penitiaire inrichting Arnhem-Zuid, een akoestische muzikale vertelling door metalband Heidevolk en een Natte Neuzendisco zijn de nieuwe toevoegingen voor ons verjaardagsfestival ‘10 jaar Luxor Love’ op 8 en 9 september. ‘Luxor Live is er voor elke Arnhemmer. Het blijkt echter dat we de afgelopen jaren enkele doelgroepen structureel vergeten zijn. Dit willen we goedmaken. De vergeten doelgroepen senioren, gedetineerden en honden en hun baasjes zijn als eerste aan de beurt’, aldus directeur Stefan Rebergen.

 

 

Natte Neuzen Disco

Zondag van 09:30 tot 11:00 uur in Luxor Live [gratis op vertoon van je hond]

De afgelopen 10 jaar bezocht geen hond Luxor Live, daar komt zondagochtend 9 september verandering in met de Natte Neuzen Disco. In samenwerking met de Arnhemse hondencrèche Doggies Dig It is er een programma samengesteld met massage, ijsjes en andere hapjes, een photobooth en natuurlijk de disco waarin je kunt dansen met je viervoeter. ‘Luxor Live is een poppodium, dus Doggy dance mag natuurlijk niet ontbreken’, aldus mede organisator Jessica Derks van Doggies Dig It. De toegang is gratis op vertoon van je hond.

Bajesboogie: Donnerwetter speelt Johnny Cash

Zaterdagmiddag [exclusief voor gedetineerden van de penitentiaire inrichting Arnhem-Zuid]

De Arnhemse band Donnerwetter speelt in de penitentiaire inrichting Arnhem-Zuid, in de volksmond bekend als de Blue Band Bajes, nummers van cultheld Johnny Cash. De band speelt een deel van het concert samen met muzikanten uit de penitentiaire inrichting. ‘Er zit ontzettend veel muzikaal talent in onze gevangenis, samen met Donnerwetter starten ze een repetitietraject en op zaterdagmiddag 8 september is de grote première voor alle afdelingen’, aldus afdelingshoofd Fred Witjes van P.I. Arnhem-Zuid. Één van de meest legendarische optredens van Johnny Cash vond ook plaats in een gevangenis, die van San Quentin.

Seniorenconcert door metalband Heidevolk

Zondag van 13:00 tot 14:00 uur in Luxor Live [gratis, exclusief voor senioren]

De Arnhemse band Heidevolk verzorgt op zondagmiddag 9 september een akoestische muzikale vertelling voor senioren. Een speciaal zitconcert waarin de band samen met een verteller diverse Gelderse mythen en sagen bezingt. ‘We hebben Arnhemse verzorgingstehuizen en hun inwoners uitgenodigd voor dit speciale concert. Heidevolk toert over de hele wereld: van Brazilië tot de Verenigde Staten en Europa, maar hun roots liggen hier in Gelderland en dat is ook de focus van dit themaconcert’, aldus programmeur Marijn de Valk van Luxor Live. De toegang is gratis en senioren kunnen zich opgeven via info@luxorlive.nl.

Met een 26 uur durend festival verspreid over twee dagen, zaterdag 8 en 9 september, vieren wij ons 10 jarig bestaan. Toegangskaarten voor het verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa op 8 en 9 september en kosten 10 euro. De ‘vergeet-mij-niet-concerten’ zijn vrij toegankelijk voor de verschillende doelgroepen.

MEER INFO

Is dit alles?