MENU SLUIT
26.10.2016

Adembenemend Tangarine

Hun nieuwste album is net uit, en wat een juweeltje is dat geworden! Het Nederlandse folk-duo Tangarine heeft met There And Back een plaat afgeleverd die zo eigenzinnig en authentiek klinkt dat je zou denken dat de bandleden in de woestijn van Arizona zijn opgegroeid. Niet is echter minder waar: Tangarine bestaat uit de charmant-slungelige Drentse tweeling Sander en Arnout Brinks, maar wat zijn deze twee broers begiftigd met een ongenadig muzikaal talent!

De broers begonnen al op jonge leeftijd met spelen en componeren van muziek. Beïnvloed door Bob Dylan, The Beatles en Simon and Garfunkel namen ze in 2008 hun eerste album op. Met optredens door het hele land begon Tangarine naam te maken. De band speelt in het voorprogramma van Tim Knol, wordt opgepikt door het Excelsior-label, en in 2013 wordt Tangarine landelijk bekend als huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door. Daar lieten de broers zien hoe veelzijdig ze zijn, maar dat betekende niet dat ze hun eigen muzikale weg uit het oog verloren. Tangarine bleef trouw aan de folk en de Americanamuziek. Want de broertjes Brinks doen eigenlijk niets liever dan met een camper door Amerika touren om muzikanten te ontmoeten, te spelen met lokale zielsverwanten. Ze staan met hun benen dan ook diep in de Amerikaanse roots en folk.

Tijdens een van deze reizen ontmoetten ze ook de Americana-grootheden Joey Burns en John Convertino, inderdaad de frontmannen van Calexico! En deze ontmoeting leidde tot een unieke samenwerking: in de thuisstudio van Calexico in Tucson, Arizona werd There And Back, het allernieuwste album van Tangarine opgenomen. En Burns en Convertino vormen op deze plaat zelfs de ritmesectie van Tangarine. There And Back is een prachtplaat geworden, het beste van de band tot nu toe heeft gemaakt: bezielde folk, warmbloedig, ingetogen en ontwapend. Luister maar eens naar het prachtige Things Go Like This Anyway.

Twee weken geleden werd There And back officieel gepresenteerd tijdens een optreden in het Utrechtse Tivoli. En daarvoor kwamen Joey Burns en John Convertino speciaal over uit de VS om ook live Tangarine op het podium bij te staan. Volgens de Volkskrant werkte deze combinatie uitstekend: de prachtige samenzang van de twee broers, met op de achtergrond de weergaloze en broeierige ritmesectie van Calexico! Op donderdag 11 november staat Tangarine in Luxor Live, weliswaar zonder de mannen van Calexico, maar de weemoedige folkliedjes van Tangarine zijn zo ijzersterk dat die ook zonder Calexico prachtig zullen klinken! Adembenemende Americana van eigen bodem!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?