MENU SLUIT
06.02.2017

2016 fantastisch jaar voor Luxor Live

Poppodium Luxor Live Arnhem kan terugkijken op een zeer succesvol 2016 met maar liefst 76.213 betalende bezoekers, wat een groei betekent van 21% ten opzichte van 2015.

Met een totaal van maar liefst 76.213 betalende bezoekers mag het Arnhemse poppodium Luxor Live het jaar 2016 op zijn minst bijzonder geslaagd noemen. Helemaal trots is de organisatie op de groei in het bezoekersaantal van 21% ten opzichte van het jaar 2015! Deze groei heeft betrekking op de bezoekers van zowel de concerten als de dansavonden in Luxor Live. De bezoekersaantallen van samenwerkingen met partijen als 8Bahn, Festival de Luie Hond en activiteiten buiten het pand zoals tijdens Koningsdag zijn niet meegerekend in bovengenoemde cijfers. Hoogtepunten van het jaar waren zeer divers, voor zowel jong als oud en afkomstig van zowel lokale als internationale artiesten. Naast artiesten uit vertrouwde genres boorde Luxor Live een nieuwe doelgroep aan in het Americana genre waarvan plots internationale acts als Jimmy LaFave en Eilen Jewell in Arnhem te bewonderen waren.

Verwachting voor 2017

De verwachting voor het komende jaar is bijzonder positief en de stijgende lijn lijkt zich nu al voort te zetten. Op het huidige programma van Luxor Live zijn veel uitverkochte shows terug te vinden. In de eerste drie maanden van dit kalenderjaar staat de teller daarmee al op een record van negen uitverkochte shows waarvan zeven in de grote zaal. De concerten van artiesten als Waylon en Lisa Lois maar ook de dansavond Vunzige Deuntjes waren daarbij ook nog eens uitzonderlijk snel uitverkocht. Op het programma voor komend jaar zijn nu al weer meerdere pareltjes te vinden. In samenwerking met Musis haalt Luxor Live Shirma Rouse en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw naar Arnhem voor een unieke Aretha Franklin tribute. Op zaterdag 11 maart puilt het gebouw aan Willemsplein 10 uit van het Arnhemse culturele talent op Donnerwetter Day. Luxor Live gaat met goede zin 2017 in!

Is dit alles?