MENU SLUIT
26.07.2017

ArtEZ Jazz & Pop studenten op Festival de Luie Hond

Dit jaar spelen er voor het eerst drie veelbelovende bands van de ArtEZ opleiding Jazz & Pop op het hoofdpodium van Festival de Luie Hond, elke dag één!

YXC

Vocalist Fanny Mulay, componist en pianist Kaspar Föhres, gitarist Jascha Wonerow en drummer Leo Binas vormen samen YXC. Geïnspireerd door genres als hiphop, soul, pop en electronica heeft het viertal een volstrekt eigen geluid gecreëerd. Laat je meevoeren op een hypnotiserende mix van poëtische frequenties, vibrerende beats, electronische geluiden en delicate, warme vocalen.

Vrijdag 28 juli om 18:30 uur op het hoofdpodium.

Klein Collective

Gevormd in de zomer van 2015 nadat drummer en bandleider Markus Meiser zijn visie voor het elfkoppige Klein Collective deelde met zijn studiegenoten. De missie is simpel: het tot stand brengen van een geweldige collectie van origineel werk, bestaande uit moderne vibes, frisse composities, funky grooves en een grote variëteit van geluiden die samen een indrukwekkende muzikale mix vormen. Klein Collective gaat van super intiem tot aan epische proporties.

Zaterdag 29 juli om 13:30 uur op het hoofdpodium.

Betrayers of Babylon

Waar de bandleden van Betrayers of Babylon hun muziek vooral omschrijven als vreugdevol, zonnig en optimistisch, moet deze Arnhems-Duitse band niet worden onderschat. Hoewel het bandgeluid erg dynamisch en natuurlijk klinkt, barst deze band van de perfectionisten. Met reggae en ska als basis worden ook rock, pop, hiphop en zelfs een vleugje wereldmuziek gebruikt om hun kleurrijke palet te vervolmaken.

Zondag 30 juli om 18:00 uur op het hoofdpodium.

Is dit alles?