MENU SLUIT
17.01.2014

80’s en 90’s alternative in Luxor Live

3Op zaterdag 8 februari 2014 is het zover: een nieuwe alternatieve dansavond in Arnhem! Onder de noemer "Altoooh!" komen deze avond dè alternatieve krakers uit de jaren '80 en '90 uit de speakers van LuxorLive. Verwacht een gevarieerde mix van alternatieve hits en underground tips uit deze roemruchte decennia. Dj's theleonking en -X-X-X- slaan de handen en hun muziekcollectie ineen voor een avondje ouderwets swingen en springen op de alternatieve muziek van de jaren '80 en '90. Dus ja: er mag gedanst worden!

 

Dj's theleonking en -X-X-X- zijn kinderen van de jaren 80 en zijn beide afzonderlijk hun deejay-praktijken in de jaren '90 begonnen.

Theleonking maakte de nodige draaiuren in Café Kobus (destijds dè alternatieve tent van Oost-Brabant, in dorp Zeeland) waarbij hij midden in de alternatieve jaren '90-muziek stond en de wave-indie-ska uit de jaren '80 als pap opgelepeld kreeg. Ook in café Altstadt in Eindhoven liet hij verschillende jaren als dj zijn sporen achter, met een voorliefde voor schurende gitaren. Als bezoeker van concerten in Luxor Live kan het bijna niet anders of je hebt theleonking wel eens als concertdeejay gehoord.

Dj -X-X-X- 's muzikale passie ligt vooral bij de wave, electro en synthpop uit de jaren '80 en heeft een ruime ervaring als dj opgebouwd onder andere in EKKO te Utrecht. Daar zorgde hij voor een breed scala aan alternatieve muziek tijdens de beruchte vrijdag-disco's. Momenteel is -X-X-X- ook regelmatig als dj actief tijdens de Alternative Eighties-avonden die vanuit het Summer Darkness festival in Utrecht ontstaan zijn.

 

Alternatief en toch herkenbaar, daar gaan de deejays theleonking en -X-X-X- samen voor zorgen met onder andere vette beats, gruizige gitaren, dodelijke synthpop en hoppende Britpop. Dus geen Madonna of 2 Unlimited, maar muziek van The Cure tot Placebo, van Front 242 tot Underworld, van Smiths tot Blur, van R.E.M. tot Nirvana, van PIL tot Prodigy, van Depeche Mode tot Bjork, van Stone Roses tot Beastie Boys, van Clash tot Faith No More en nog veel meer van dattum.

 

Tot 8 februari dan!

Is dit alles?