MENU SLUIT
18.03.2014

8Bahn keert terug naar Luxor Live!

In 2008 zette 8Bahn in Luxor Live haar eerste stappen op Arnhemse bodem. Op Koningsnacht 2014 keert 8Bahn voor haar nachtelijke bezigheden terug naar Luxor Live!  Na edities met onder andere Manmade Science, Actress, Brandt Brauer Frick, Nathan Fake en San Soda, verliet 8Bahn het Arnhemse poppodium. Na een periode van twee jaar is 8Bahn dus weer terug en heeft het voor 25 april, de Koningsnacht, een bijzonder mooi programma in petto.

 

Zo staan er maar liefst twee Londense gasten in de line-up. Funkineven is daarvan de meest bekende. De Britse DJ, producer en labelbaas staat al een poosje te boek als een lieveling van de kenners binnen de house en techno. Een DJ die meerdere genres kan draaien zonder dat je de rode draad kwijt raakt of je afvraagt waar de bangers nou blijven terwijl hij geen bangers draait. Ook als producer, releases op Floating Points' Eglo, en labelbaas, elke Apron release is binnen een week uitverkocht, gaat het hem voor de wind.

 

Ook Randomer komt uit de Britse hoofdstand en stond oorspronkelijk al gepland voor 8Bahn Nye. Mocht je daar geweest zijn, dan weet je eigenlijk al wel een beetje wat je kan verwachten: weinig romantiek, veel analoog geweld en denderende grooves. Randomer is in het kielzog van mannen als Blawan en Pariah doorgebroken en releaste recent vooral op Untold's Hemlock.

 

Naast de twee buitenlandse artiesten is er support van de, oorspronkelijk Arnhemse, Interstellar Funk. De naar Amsterdam verkaste Olf van Elden scoorde een underground hit op Tom Trago's Voyage Direct, maar kun je beter beoordelen op de releases van zijn Tape-label en de redelijke grote hoeveelheid aan dj-sets die je online van hem kunt vinden (vooral de Redlight Radio shows zijn de moeite waard). Zijn sets zitten vol met onbekende muziek en variëren van mooie house naar afrobeat en van dub naar disco.

 

Mooi nieuws is verder dat Juxtapose de bovenzaal voor haar rekening neemt. De heren uit Arnhem en Amsterdam hebben een missie: zoveel mogelijk mensen bereiken met wat in hun ogen goede muziek is. De laatste editie met Lefto was wat dat betreft een mooie illustratie. Dit keer schurkt Juxtapose weer meer tegen elektronische muziek aan met de boeking van de Portugese IVVVO. Dit talent uit Lissabon begint, terecht, eindelijk opgemerkt te worden door Europa terwijl hij toch al echt twee meesterlijke albums uitbracht en een zestal dikke EP's op onder andere Public Information en Opal Tapes. Verwacht donkere, sferische techno en house met duidelijk referenties naar Britse raves in de jaren '80 en '90. BertBert, Rik Payne en Lucas warmen de boel op.

Is dit alles?