MENU SLUIT
15.04.2015

8Bahn Night & Day Festival

Mocht je na zes jaar nog niet weten dat 8Bahn tijdens Nederlands nationale dag neer strijkt in het schitterende Arnhemse Musispark, dan wordt dat toch eens hoog tijd. Natuurlijk is het stadspark, gelegen aan de Lauwersgracht net als de voorgaande jaren weer decor voor het “Day” deel van het Night & Day Festival. ’s Nacht kun je wederom terecht in Arnhems poppodium Luxor Live.

 

Na het eindsignaal in het Musispark, klokslag middernacht op 26 april, vervolgt het festival in de grote zaal en de loft van Luxor Live. 8Bahn neemt met DJ Deep, Efdemin en 8Bahn resident Armin Pillen de grote zaal voor zijn rekening en de Luxor Live Loft is die avond de huiskamer van de residents van Juxtapose.

               

Wie tijdens 8Bahn Harbour Festival 2014 Efdemin aanschouwde, weet dat de loods werkelijk ontplofte. En dat is precies wat de Berlijner Phillip Sollmann creëert met gestripte, warme house en techno, veelal via het Hamburgse Dial label. Op dat label, waar onder andere ook Lawrence, Pantha du Prince en Roman Flügel releasden, bracht hij in 2007 zijn eerste naamloze album uit. Het album kwam in alle jaarlijstjes terug en in de jaren die volgden ontdekte de wereld dat Efdemin ook een begenadigd DJ is.

               

Met DJ Deep staat er nog een naam van formaat in de Luxor. Gelanceerd als DJ door levende legende Laurent Garnier, is DJ Deep een van de vaandeldragers der Franse kwaliteits deep house. Als sleutelfiguur in de Parijse scene is de Fransoos al meer dan 15 jaar werkzaam als DJ en producer. Naast deze  bezigheden ontwikkelde hij samen met Jerome Barbe de E&S DJR400 mixer, gebruikt door grootheden als DJ Harvey, Floating Points en Theo Parrish.

 

Als teaser kan je nu deze podcast van Armin Pillen luisteren die dit jaar meer de house platen uit zijn kist trekt. Volume op plankgas en repeaten maar!  

BESTEL TICKET

Is dit alles?