MENU SLUIT
05.11.2014

Al 25 jaar the Levellers. Live en op film.

De sympathieke Britse folkrock- indierockgroep Levellers is al jarenlang een vaste waarde. De groep staat namelijk niet alleen bekend om hun energieke live shows maar ook om hun muzikale eigenzinnigheid. En nog steeds gaan de Levellers als een speer. De band brak begin jaren negentig door met het album 'Levelling The Land' en de single 'There's Only One Way Of Life (And That's Your Own)'. Ze mengen nog steeds met verve folk, rock, pop met een fijne dosis punk. Natuurlijk blijven Levellers een uiterst politiek geëngageerde band en ook voor 'zware' onderwerpen als vrede, natuur en milieu en anarchisme draaien ze hun hand niet om.

 

De heren doen nog een beperkt aantal shows in Nederland en België. Daarna zullen ze zich gaan opmaken voor de akoestische show die begin 2015 van start zal gaan.

 

In juni van dit jaar kwam de documentaire A Curious Life uit. Deze rockcumentary van voormalig Chumbawamba frontman Dunstan Bruce gaat over de Levellers die inmiddels al meer dan 25 jaar bestaan. De filmmakers volgen bassist en whiskey-liefhebber Jeremy Cunningham die de kijker meeneemt. De geboorte van de band, de scene waaruit de band voort kwam, de zeven gouden albums, hun eigen festival, drank- en drugsproblemen; alles komt aan bod.

Check hier de trailer van deze documentaire.

 

Bestel hier kaartjes voor de show in Luxor Live

 

Is dit alles?