MENU SLUIT
23.01.2014

Alcest uitgelicht!

Alcest is een muziekproject uit Frankrijk. In 2000 begon de band met 3 bandleden.  In eerste instantie maken ze black metal, maar nadat de band eigenlijk verdergaat als soloproject van Neige (Stéphane Paut) veranderd de muziekstijl richting de stijl die beschreven wordt als shoegaze. Shoegaze is een voornamelijk Brits muziekgenre dat bekend werd in de jaren 80, maar doorbrak in de jaren 90. De bekendste band die dit vertegenwoordigde was Bloody Valentine. Een ‘gitaar- wall of sound’ en een stem die gebruikt wordt als extra instrument. Shoegaze wordt voornamelijk gekenmerkt door de typische houding van muzikanten op ’t podium: onbeweeglijk met hun hoofd naar hun schoenen gericht. Ook vanwege de batterij aan effectpedalen die ze hadden liggen natuurlijk. 
De nieuwe plaat van Alcest (Shelter) is net uit en ontvangt alleen maar lovende recensies. De Volkskrant schrijft (vandaag; 22 januari) een viersterren recensie: ‘Shelter is, zeker in de luxe, hagelwitte vinyluitvoering een juweel voor de platenkast’ en vergelijkt ze zelfs met de Schotse band Cocteau Twins! 
Sputnikmusic schreef eerder deze maand al dat Alcest de grootste spel-veranderende impact heeft gehad op de underground metal scene, dit decennium. En schreef over Shelter: ‘Het album is overspoeld met een maagdelijke onschuld dat elke noot doordringt met een hartstochtelijke warmte.’

Van Alcest kunnen we in Luxor Live een lange, dromerige en donkere wave set verwachten, die je een beetje aan de vroege periode van The Cure doet denken. 

Naast Alcest staat de band Hexvessel uit Finland die psychedelische neo-folk speelt. Ook geen kinderachtige jongens! Deze band heeft niet voor niets een fikse fanschare opgebouwd in Nederland.
Als voorprogramma spelen The Fauns uit Bristol.

Drie bands met allemaal een eigen karakter. Het optreden bij Luxor Live is de enige show in deze combi-tour in de Benelux!

Check hier een interview met de frontman van Alcest

http://www.lordsofmetal.nl/nl/interviews/view/id/4946

Check hier de laatste single van Alcest

Is dit alles?