MENU SLUIT
11.02.2014

Altoooooh! Goed op stoom!

Gezien de belangstelling voor de eerste editie op 8 februari 2014, waarbij "Altoooooh!" meer dan twee weken van te voren al volledig uitverkocht, komen de alternatieve hits en underground tips uit roemruchte decennia 80 en 90 opnieuw uit de speakers van Luxor Live. Grijp die kans!
 
Deejays theleonking en -X-X-X- slaan de handen en hun muziekcollectie andermaal ineen voor een avondje ouderwets swingen en springen op de alternatieve muziek van de jaren 80 en 90. Beide dj's zijn echt kinderen van de jaren 80 en zijn beide hun deejay-praktijken in de jaren '90 begonnen.
 
Dj -X-X-X- 's muzikale passie ligt vooral bij de wave, electro en synthpop uit de jaren '80 en heeft een ruime ervaring als dj opgebouwd onder andere in EKKO te Utrecht. Daar zorgde hij voor een breed scala aan alternatieve muziek tijdens de beruchte vrijdag-disco's. Momenteel is -X-X-X- ook regelmatig als dj actief tijdens de Alternative Eighties-avonden die vanuit het Summer Darkness festival in Utrecht ontstaan zijn.
 
Theleonking maakte de nodige draaiuren in Café Kobus (destijds dè alternatieve tent van Oost-Brabant, in dorp Zeeland) waarbij hij midden in de alternatieve jaren '90-muziek stond en de wave-indie-ska uit de jaren '80 als pap opgelepeld kreeg. Ook in café Altstadt in Eindhoven liet hij verschillende jaren als dj zijn sporen achter, met een voorliefde voor schurende gitaren. Als bezoeker van concerten in LuxorLive kan het bijna niet anders of je hebt theleonking wel eens als concertdeejay gehoord.
 
Alternatief en toch herkenbaar, daar gaan de deejays theleonking en -X-X-X- samen voor zorgen met onder andere vette beats, gruizige gitaren, dodelijke synthpop en hoppende Britpop. Dus geen Madonna of 2 Unlimited, maar muziek van The Cure tot Placebo, van Front 242 tot Underworld, van Smiths tot Blur, van R.E.M. tot Nirvana, van PIL tot Prodigy, van Depeche Mode tot Bjork, van Stone Roses tot Beastie Boys, van Clash tot Faith No More en nog veel meer van dattum.
 
Kaarten hebben een heel vriendelijk prijsje van maar 6 euro. Inmiddels zijn ook voor deze editie meer dan de helft van de kaarten al verkocht, dus wees er wel op tijd bij!

Zaterdag 12 April 2014
Luxor Live – Bovenzaal – Arnhem
Open: 22.00 uur
Entree: euro 6,- ( inclusief service kosten )
www.luxorlive.nl

Is dit alles?