MENU SLUIT
12.04.2016

Amai, da’s hard zeg: Raketkanon

De bandnaam doet het al vermoeden: de jongens van Raketkanon houden niet van gevoelige liedjes en melodieus geneuzel. Gas d’rop en gaan, dat is het devies van deze explosieve punkrockband uit het Belgische Gent. Raketkanon heeft inmiddels een behoorlijke live-reputatie opgebouwd en speelde al op grote festivals als Pukkelpop en Dour.

Raketkanon timmert nu zo’n vier jaar aan de weg, en zeker na de tweede plaat die vorig jaar uitkwam, geproduceerd door Steve Albini (Nirvana, the Pixies) is de band doorgebroken in de Europese undergroudscene. En dat is mede de verdienste van frontman Pieter-Paul Devos. Deze hyperactieve Vlaming heeft veel charisma, een dijk van een stem en betrekt graag het publiek bij het optreden. Hij duikt regelmatig zelf het publiek in, dus je bent gewaarschuwd.

De Belgen maken gruizige Noiserock, maar door het gebruik van electronica en psychedelische elementen geven ze daar wel een geheel eigen draai aan. Een opvallend kenmerk van Raketkanon is verder dat de titels van al hun nummers simpelweg voornamen zijn zoals Anna, Louis, Ibrahim en Mathilde.

Al met al een opmerkelijk gezelschap dus dat Raketkanon. En eigenlijk zijn ze maar moeilijk in een hokje te plaatsen. En dat wil de band eigenlijk ook niet: ‘We don’t do genres’, zei zanger Pieter-Paul Devos vorig jaar nog in een interview met The Guardian. Deze band moet je gezien hebben!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?