MENU SLUIT
22.08.2012

Arnhem Uitboulevard

Arnhem, de culturele hoofdstad van het Oosten, start op zaterdag 1 én zondag 2 september 2012 het seizoen rondom Musis Sacrum met de UITboulevard. Gelderland’s grootse gratis culturele festival Uitboulevard begint met een spectaculaire openingsshow op en rond de vijver van de Lauwersgracht. Het gebied rondom de Musis Sacrum, wordt omgetoverd tot één groot cultureel festivalterrein waar het doorlopende programma wordt omlijst door fijne eettentjes, knusse hangouts en een feeërieke verlichting in het Lauwerspark. 
 
Cultuur Netwerk Arnhem, UIT in Arnhem en Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, hebben dit jaar de handen ineengeslagen om het publiek een zeer divers en meerdaags doorlopend programma te bieden boordevol muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur, mode en cabaret. Deze intensieve samenwerking resulteert in een tweedaags programma met een grootse openingsshow op het water van de Lauwersgracht met o.a. een speciale choreografie van Introdans, een teaser van MoBa (Arnhem Mode Biënnale), videoprojecties, muziek van verschillende bands (o.a. Go Back To The Zoo) en vuurwerk als spectaculaire kick-off van het nieuwe culturele seizoen. 
 
Programma
Geniet op zaterdag 1 september vanaf 17.00 uur met je tenen in het gras van muziekoptredens (variërend van jazz tot nederpop) van achtereenvolgens De Materie, Esha, het Charivari Trio en Lieve Bertha vanaf het water. Daarnaast vinden er doorlopend theater- en dans-perfomances plaats in het gehele park. Bij het invallen van de avond (21.00 u.) start de spectaculaire openingsshow vanaf de vijver. Het achterliggende decor wordt gevormd door videoprojecties van kunstenares Anne ten Ham, die daarmee het park in een totaal ander licht zet. Daarop volgt een optreden van niemand minder dan Go Back To The Zoo. Tijdens dit concert kun je tevens liggend genieten van het klassieke (lig)concert ‘Canto Ostinato’ van het internationale vermaarde duo Sandra en Jeroen van Veen in Musis Sacrum. Sluit je avond af met een van de gratis UITAfterparty’s in Musis Sacrum (DJ-collectief Encore & More), Luxor Live (90’s NOW) en het Posttheater (stand-up comedy van Wilko Terwijn,Tom Sligting & DJ’s). 
 
Op de koopzondag van 2 september kun je vanaf 13.00 uur in het gehele park cultureel voorproeven. Deze dag is dus een uitgelezen kans om je te informeren over het nieuwe culturele seizoen en een perfecte gelegenheid om eens gratis kennis te maken met het diverse aanbod van Arnhem als cultuurstad van het Oosten. Daarnaast zijn er ook gratis toegankelijke optredens van ondermeer Het Gelders Orkest met een gastoptreden van Blaudzun, de Arnhemse popsensatie van dit moment. De UITboulevard wordt bij het invallen van de avond uitgeluid door 8BAHN.
Is dit alles?