MENU SLUIT
25.03.2013

Avond dampende blues in de Luxor!

Luxor Live  en café De Kroeg presenteren een avond vol Blues om de vingers bij af te likken.
 
 
We beginnen direct goed met “Vies zompige blues rock met een vleugje psychedelica rechtstreeks uit de Rijndelta” Het Arnhemse The Heat heeft al bewezen dat ze op het podium thuishoren.
 
 
Vervolgens een alom bekende Nederlandse band. Ze zijn terug van weggeweest en in de originele bezetting! Drippin’ Honey was in de in de jaren negentig de revelatie van Nederland, de debuut cd Drip Drip was een groot success. De band stond gelijk op Lowlands, het North Sea Jazz festival,  Luzerner Blues Sessions in Zwitserland, South by South West festival in Austin, Texas (1999) en de Belgische Rhythm & Blues in Peer. 

 
 
Uit Belgie hebben we Doghouse Sam & His Magnatones. Dit is een trio van topmuzikanten uit drie spraakmakende belgische bands (TEE, Seatsniffers en Rhythm Bombs). Ze werden door de pers meermaals de nieuwste roots sensatie van de lage landen genoemd. Op alle gebied is het back-to-basics. Enkel gewapend met een contrabas, drums en archtop gitaar weet dit trio elk publiek moeiteloos in te pakken. Ervaar tijdens het optreden zelf hoe deze gasten hun muziek met groot vakmanschap ter plaatse creëren, en je van je sokken blazen met hun geheel eigen én energieke benadering van de blues. Een aanrader van de bovenste plank!!!
 
 
De avond wordt afgesloten door de Amerikaan Monti Amundson (‘Big Monti’). Deze Uit Portland (Oregon) afkomstige Bluesgigant heeft zijn eigen stijl.  Zijn stijl is beïnvloed door een groot aantal artiesten zoals BB King en Billy Gibbons maar ook door legendes als Jimi Hendrix en Jeff Beck.  De mix van al deze stijlen in combinatie met Amundson’s geweldege stem onderscheidt hem van de rest. Boven al is hij een grote Live-performer. De Blues van Monti Amundson komt recht uit het hart, snijdt door je ziel en is zo puur als het kan zijn.
Kortom een absolute aanrader.
 
 
De pauze’s worden ingevuld door  de verrassende Franse folkblues van Mathieu Pesqué & Roll Pignault Mathieu Pesque is geen dertien in het dozijn bluesman, maar een sterk door folk beïnvloede artiest die ons op een prettige wijze herinnert aan Kelly Joe Phelps, met name in zijn geweldige akoestische gitaarspel. Mathieu wordt bij gestaan door de uitmuntende harmonicaspeler Roll Pignault. Een bijzondere combinatie waarbij de lapsteel naast de bluesharp klinken alsof de pré-war blues een magische aantrekkingskracht op de twee uitoefenden.
 
 
http://www.montiamundson.com/
 
http://www.lutluttik.nl/drippinhoney/
 
http://www.doghousesam.info/
 
http://theheat1.bandcamp.com
 
http://www.cafedekroeg.nl/

Is dit alles?