MENU SLUIT
09.11.2011

Back to the House gaat verder waar de 80’s en 90’s party’s allang gestopt zijn!

Back to the House gaat verder waar de 80’s en 90’s party’s allang gestopt zijn!

 

Als paddestoelen uit de grond verschijnen ze in het landelijk uitgaansbeeld: party’s met de “vroeger was alles beter” gedachtegang. Van locale discotheken tot de grootste uitgaanshallen, overal zie je de 70’s, 80’s en 90’s party’s. Back to the House gaat verder dan het vullen van hallen met commerciële “best of / we kunnen ze allemaal meezingen” avonden.

 

In de 80’s en 90’s stond de integratie van de synthesizer, drumcomputer en uiteindelijk de gewone computer centraal wat betreft de ontwikkeling van muziekproducties. Van synth-pop bandjes tot de eurohouse van Capella en 2Unlimited. Dat zijn de tunes waar Back to the House niet wakker van ligt. Wat maakt Back to the House dan zo anders?

 

Back to the House gaat terug naar de oorsprong van de house. De dagen dat het beestje praktisch geen naampje had. Dat de “summer of love” toonaangevend was voor alles wat je tegenwoordig hoort op de commerciële radio. Die underground sound is overigens nooit uit beeld geraakt; chicago, detroit, amsterdam, berlijn, het zijn allemaal steden waar de house en techno records met de welbekende roland 707, 808 of 909 geluiden de echte feesten bepalen.

 

Grondlegger Gert van Veen kan daar nog uren over meepraten. Gert van Veen heeft namelijk een flinke bijdrage geleverd aan de rise van house in Nederland. Al in 1988 was Gert met z’n Quazar project actief als house producer. De VPRO bracht dat in 1992 in beeld met de beroemde “House, gewoon uit je dak” documentaire, waar overigens ook DJ Isis (toendertijd als partygangster) en Per een rol in spelen. De sounds van Quazar toen zullen ook deels de sounds zijn, die hij zaterdag 19 november meeneemt naar Back the the House in Luxor Live: “do you feel the summer of love”?

 

Ook PER kan dat gevoel dromen. Sinds 1984 actief als DJ en absoluut betrokken geweest bij de opvoeding van de Nederlande house scene. Wie kent TheBeatClub nog of de MegaRave? Dit kwam allemaal uit de visie van PER voort. Bij PER is het delen van z’n visie er niet minder op geworden, z’n huidige Earth avonden kennen alweer een tienjarig bestaan en zijn nog immer vooruitstrevend. Back to the House nodigt PER dan ook met alle plezier uit voor een reis door zijn 25 jarig spectrum van housemuziek!

 

Back to the House
zaterdag 19 november 2011
bovenzaal Luxor Live (gelimiteerd dus)
tickets: € 12,50

Quazar LIVE
DJ PER
Barry V

Is dit alles?