MENU SLUIT
26.09.2012

Bands & filmmakers maken samen een videoclip in 48 uur

 

‘The 48 Hour Music Video Project’ is een project waarin Gelderse bands samen met filmmakers in 48 uur een videoclip maken. Nijmegen had vorig jaar de Europese primeur en het project krijgt dit jaar een vervolg.

 

Action!
Tijdens multimedia festival Oddstream (26-28 oktober) is de ‘shooting’ van de videoclips. Op vrijdag 26 oktober wordt aan elk filmteam een band gekoppeld. De band kiest een van hun songs waarvoor de video wordt gemaakt. De bands en filmteams hebben vanaf dat moment precies 48 uur om samen de videoclip te ontwerpen, te schieten en te monteren.

 

Première
De resultaten van 48 uur hard werken worden op zaterdag 3 november tijdens kunstenfestival Gevaarlijk GOED  in De Lindenberg in Nijmegen getoond aan de filmmakers, bands, fans, vrienden, publiek en uiteraard de jury. Tijdens deze première wordt de winnende clip bekend gemaakt. De video’s zijn daarna ook te zien op de website van 3voor12 gelderland, Oddstream en Gevaarlijk GOED. De winnende videoclip wordt getoond in Hollywood op Filmapaloza 2013.

 

Deelnemen
Iedereen kan meedoen! Filmmakers en bands kunnen zich inschrijven via de website van ‘The 48 Hour Music Video Project’. Hier staan ook de voorwaarden en spelregels. Alle muziekgenres zijn welkom. De inschrijving voor zowel filmteams als bands start op vrijdag 7 september en sluit op zondag 7 oktober.
Omdat verwacht wordt dat meer bands dan filmmakers zich inschrijven, maakt de organisatie een selectie van de bands. Het filmweekend start met net zoveel bands als er filmteams zijn.

 

The 48 Hour Music Video Project
The 48 Hour Music Video Project is een samenwerking van The 48 Hour Film Project, kunstenfestival Gevaarlijk GOED, festival Oddstream, 3voor12 gelderland en KCG.
 

 

Voor inschrijving en informatie, surf naar:
http://www.48hourfilm.com/nijmegen48mvp/

Is dit alles?