MENU SLUIT
07.10.2015

Banned From Utopia: originele bandleden van Frank Zappa

Frank Zappa kan gerekend worden tot één van de meest invloedrijke componisten van de vorige eeuw. Hij trakteerde ons op meer dan tachtig albums; van rock tot psychedelica en van experimenteel tot eigentijds klassiek. Hokjes waren er voor Zappa om omver te schoppen.

Niet alleen van zichzelf eiste hij de hoogste kwaliteit, maar ook van zijn bandleden en de muzikanten waarmee hij samenwerkte.  En zes van zijn bandleden besloten om zijn muziek nieuw leven in te blazen als Banned From Utopia. Deze zes leden behoren tot de crème de la crème van de originele Zappa-bezetting:

Zanger en gitarist Ray White, bassist en vilost Tom Fowler (Captain Beefheart, Elton Jihn), Robert (Bobby) Martin (Prince, Stevie Nicks) en saxofonist Albert Wing (Diana Ross, Johnny Guitar Watson). En dan ook nog gitartist Robbie Mangano (Mothers Of Invention, Sean Lennon) en drummer Joel Tayler (Stanley Clarke, Al Di Meola, Robben Ford).

Het moge duidelijk zijn dat Banned From Utopia uit louter zwaargewichten in de muziek bestaat. Frank Zappa zou dit jaar 75 zijn geworden.  En hoe kunnen we zijn muzikale erfgoed nou beter vieren dan met de muzikanten met wie hij het nauwst samenwerkte? Niet te missen dus: Banned From Utopia, dinsdag 27 oktober in Luxor Live!

Is dit alles?