MENU SLUIT
12.05.2014

Bart Wirtz ft. Sean Jones

Luxor Live komt wederom met een leuke AMP samenwerking!   Edison winnaar Bart Wirtz presenteert aanstaande donderdag in de bovenzaal zijn nieuwe album Interview met een gastoptreden van de Amerikaanse jazztrompettist Sean Jones.
 

Het Arnhemsmuziekplatform (AMP) biedt een podium dat bruist in een verscheidenheid van interessante en verrassende concerten. Bij AMP gaan de artiesten de uitdaging aan om een wisselwerking te bereiken tussen de artiest en het publiek. Dit brengt een unieke ervaring tot stand.

Bart Wirtz is een van de saxofonisten die met een flexibele stijl en open geest het hele spectrum van free tot funk en van hardbop tot nu jazz kan bestrijken. Moderne Jazz, maar duidelijk geworteld in de Amerikaanse bebop traditie.  Voor zijn succesvolle cd iDreamer stelde hij een droomband samen met topmusici uit New York.  Wirtz speelt op zijn nieuwste album Interview met een uitzonderlijke bezetting; onder meer basklarinet, vibrafoon en percussie waarmee hij op grenzeloze wijze zijn diverse muziekinvloeden laat samenvloeien. Met de Amerikaanse trompettist Sean Jones (o.a. Marcus Miller Band) heeft Bart een muzikale klik die hoorbaar is op de cd.
 

Sean Jones heeft zich gekenmerkt als een van de meest veelzijdige, expressieve en getalenteerde trompettisten van zijn generatie. Sean Jones speelde met grootheden als Joe Lovano, Tom Harrol en Frank Foster.
 

Naast Bart Wirtz en Sean Jones zien we het audiovisuele improvisatie duo OLGAR. Zij brengen een actief dialoog tussen beeld en geluid.  Onze verwachtingen zijn een bijzonder goede muzikale avond, met swing en verrassingselementen!

Tickets

Facebook Event

 

Is dit alles?