MENU SLUIT
26.11.2012

Beef are gonna wreck it!

Begin 1999 werd Beef opgericht. Eerst kregen ze een eigen radioshow The Chop Shop op de korte golf, welke in 2000 een vervolg krijgt in liveoptredens. De groep werd hiertoe uitgebreid met de gitaristen Twan van Gerven en Bram Wouters en met Bas van den Biggelaar op keyboards. Hun muziek werd een mix van verschillende Jamaicaanse stijlen, zoals ska, reggae en rocksteady met daarbij veel rockinvloeden. In datzelfde jaar traden ze op op Lowlands en werd hun album Flexodus uitgebracht. Ze traden op van kleine clubs kleine en grote festivals zoals SNEEKWAVE 2002 in Sneek & Noorderslag in Groningen en bouwden daarbij een grote live-reputatie op en kregen veel fans.

 

Na een lange break gaan ze weer op tour! Na een adempauze van drie jaar beleefde de band zijn rentree op de Reggaeweide van de Zwarte Cross. Bekende hits als ‘Late Night Sessions’, ‘Alice’, ‘Beef Are Gonna Wreck It’, en de Krezip-cover ‘I Would Stay’ bleken nog altijd onweerstaanbaar. 

 

Van rock naar reggae, van rocksteady naar ska, alle nummers even dansbaar. En dus kan deze ultieme liveband het niet bij één keer laten en komt er in november en december een tour door Nederland. De band behaalde de afgelopen tien jaar successen met optredens op Pinkpop, Lowlands en het winnen van een Zilveren Harp in 2003. Zanger Pieter Both is blij met de rentree. ‘Te gek dat het vuur weer brandt, we kijken met z’n allen nu al enorm uit naar de clubshows aan het einde van dit jaar!’

 

Kaarten zijn nog steeds hier te koop, of bij Kroese & De Waaghals!

Is dit alles?