MENU SLUIT
02.07.2012

België verovert Arnhem!

Ook uit België komen talentvolle en goeie bands, dat blijkt wel weer te zien in ons programma. Zo zal Absynthe Minded, The Hickey Underworld, The Experimental Tropical Blues Band & School is Cool het nieuwe seizoen Luxor Live aandoen! FEEST!
 
 
Absynthe Minded – 21.09.2012
Al vanaf 1999 bestaat de Belgische band Absynthe Minded. Het begint als een eenmansactie van zanger en gitarist Bert Ostyn, maar het groeit al snel uit tot een ‘echte’ band. Inmiddels staat de band met zijn vijven op het podium om hun mix van jazz en rock ten gehore te brengen.
 
Tickets hier te koop.
 
 
The Hickey Underworld – 18.10.2012
Knoertharde rock met een flinke dot metal, dat is The Hickey underworld. Nu hoor ik u denken, ‘ken ik dat bandje niet ergens van’? Ja! twee jaar geleden hadden deze mannen een heuse radio hit ‘Future Words’ genaamd waarmee ze  humo’s Rock Rally wonnen.
En in de tussen tijd dan? Vraagt u zich terecht af. Daar is geen eenduidig antwoord op te geven maar het komt er op neer dat zij allen een soloprojectje begonnen zijn. Waar zanger Younes een parfum die naar zwervers ruikt op de markt heeft gebracht, onderging Jimmy (drums) Plastische chirurgie omdat hij vond dat hij teveel op een andere drummer leek. Druk druk druk dus. Maar ze zijn terug met een agressieve plaat die alleen maar hersenschade tot gevolg kan hebben. ‘I’m Under The House I’m Dying’ staat bol van misdadig hard geschreeuw omlijnd door veel en venijnig gitaargejank. The Hickey Underworld blaast uw kop van uw romp!
 
Tickets hier te koop.
 
 
The Experimental Tropical Blues Band – 11.10.2012
The Experimental Tropic Blues Band is zonder twijfel een van de meest verhitte en opwindende trio’s van het land. De concerten van "les Tropic" zijn dan ook zeer intens. Je wordt doordrongen van rock’n roll en je krijgt er nooit genoeg van. De band was ook te horen in de soundtrack van de film "Ex Drummer". Aan deze soundtrack hing ook een clubtournee vast waar de band werd omringd door schoon volk als Millionaire, Flip Kowlier en Madensuyu. Verwacht je aan een stomende rock’n’roll show, volgens alle regels van de kunst!
 
Tickets zullen snel te koop zijn op www.luxorlive.nl
 
 
School is Cool – 24.10.2012
Het is algemeen bekend dat er niks zo ‘ uncool’ is als school, spreken wij hier echter over de bandnaam? Dan moeten wij wel concluderen dat wij met een contradictoir te maken hebben. In dat laatste geval is School weldegelijk Cool! Dat moet ook wel want deze Belgische rockers hebben twee aula’s vol aan prijzen gewonnen, waaronder Humo’s Rock Rally. School is Cool komt met zeer frisse viool partijen,  bijgestaan door stevige industrieel drumwerk.
Al met al zeer aanstekelijke indie rock dus. Probeer bijvoorbeeld maar eens je waffel dicht te houden bij In Want of Somthing. Precies dat lukt dus niet! En dan hebben we het nog niet eens over het The World Is Gonna End Tonight gehad, alsof er een engeltje in je oor zeikt! Kom en aanschouw dit Belgische wonder!
 
Tickets hier te koop.
 
Tags: luxor live | luxor | live | concerten | arnhem | uit in | uit in Arnhem | centrum Arnhem | agenda Arnhem | uit Arnhem | muziek live | live muziek Arnhem
 
 

 

Is dit alles?