MENU SLUIT
26.09.2018

Birth of Joy stopt

Psychedelische ‘sixties on steroids’ rockers BIRTH OF JOY hebben besloten er mee te stoppen, of in ieder geval een pauze in te lassen voor onbepaalde tijd. Alle reeds aangekondigde shows gaan gewoon door, maar het zullen dus wel de laatste kansen zijn om de band live aan het werk te zien. Op op 28 december staan zij met hun Birth of Death tour (een double-bill met de band Death Alley)  nog één maal in Arnhem. Het zal de op een-na-laatste show zijn voor de laatste show die zij spelen op 3 januari 2019.

Zorg dat je deze laatste kans niet mist en bestel nog snel je tickets.

BESTEL TICKETS

Hieronder het volledige statement van de band.

==========================================

Hoi allemaal,

Groot nieuws, we hebben besloten om Birth of Joy een tijdje in de ijskast te zetten.

Elf jaar, 1300+ shows, een hoop verschillende bussen, vliegtuigen, boten, instrumenten, longen en levers. Goede tijden, slechte tijden, veel publiek in de zaal, nul publiek in de zaal, frustraties, ontlading, gebroken poten, bloed, zweet, tranen, enzovoorts enzovoorts. Maar het ging (en gaat) uiteindelijk om het geweldige gevoel samen te spelen en om onze gezamenlijke liefde voor goede muziek te delen. In eerste instantie alleen met ons drieën, maar later ook met jullie erbij. Enorm veel dank daarvoor, jullie waren/zijn TE GEK!

Nou is het zo dat Birth of Joy volledige toewijding eist. 24 uur per dag, 7 dagen per week en 356 dagen per jaar. Ok, niet overdrijven, misschien 350, maar toch. Eén huwelijk, één machine, één doel, één pad. En eigenlijk is het zo simpel als dit; na 11 jaar alles gegeven te hebben aan Birth of Joy begonnen we ons toch af te vragen hoe het leven zou zijn zonder Birth of Joy. Op muzikaal gebied, maar ook daarbuiten.

Echter, om überhaupt al na te kunnen denken over iets anders, kunnen we helaas niets anders dan Birth of Joy voor onbepaalde tijd op non-actief zetten. Aangezien het zo’n tijd slurpende machine is (en moet zijn!), is iets ernaast doen simpelweg gewoon niet mogelijk. Daarnaast is het voor ons ook niet acceptabel om er met halve energie in te gaan zitten. Dat verdient onze muziek niet en jullie al helemaal niet.

Dus, lang verhaal kort; we stoppen ermee! Misschien beginnen we nieuwe bands, misschien niet, misschien samen, misschien niet. Rentenieren zit er niet in, maar wie weet gaan we tuinieren, of starten we een kroeg. Wie weet. Misschien zijn we na een tijdje weer bij elkaar…

Het was een wilde rit en we hebben er enorm van genoten! We hopen jullie allemaal te zien bij de laatste rits shows, zodat we nog een laatste keer samen goed loos kunnen gaan.

HEEL VEEL LIEFDE,

Bob, Kevin en Gertjan

Is dit alles?