MENU SLUIT
13.02.2014

Bombino, we noemen hem nu al legendarisch

Dankzij de documentaire ‘Agadez, the Music & the Rebellion’ brak Bombino door in de westerse muziekwereld en maakte hij al plaatopnames met Rolling Stones iconen Keith Richards en Charlie Watts. De zanger en gitarist Omara Bombino Moctar is een stergitarist uit de Sahara woestijn die als een speer aan het opkomen is. Het is dan ook niet gedurfd om uit te spreken dat zijn show in Luxor Live legendarisch zal worden. 

Bombino brengt ons woestijnblues. Een paar jaar geleden bewees Bombino met zijn album Agadez al een veelbelovend gitarist te zijn, in de buurt van de Sahara. Dan Auerbach van de Amerikaanse rockband The Black Keys vond dat hij een westers tintje aan een volgend album van Bombino kon geven. Hij liet Bombino overkomen naar Nashville om daar in zijn studio te werken aan een nieuw album. ‘Hij laat de kern van de muziek intact, maar laat alles net wat minder gezapig klinken’, schreef de Volkskrant over het in 2013 verschenen nieuwe album, ‘Nomad.'
Nomad is een album met magische klanken en hypnotiserende melodieën. Zijn liveperformance is duizelingwekkend en zijn virtuoze gitaarspel leiden onder notabele muziek critici tot vergelijkingen met o.a. Jimmi Hendrix en Carlos Santana. 

Aanstaande zondag is deze nu al legendarische gitarist en zanger te bewonderen in de Grote Zaal van Luxor Live. Je hoeft geen wereldmuziek liefhebber te zijn om Bombino fantastisch te vinden, Bombino bereikt met zijn wereldmuziek ook de rockliefhebbers! 

Tickets.

 

Is dit alles?