MENU SLUIT
15.03.2014

Brainbox met Jan Akkerman en Bert heerink

Jan Akkerman is één van de beste en meest invloedrijke gitaristen ter wereld! Hij speelde meerdere malen op het Montreux Jazz Festival, het North Sea Jazz Festival, maakte talloze tournees over de hele wereld en toerde recentelijk nog in Rusland, Syrië, Australië en Japan. Hij werkte samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. In Nederland kennen we hem naast zijn solo werk van bands als Focus en Brainbox.
 

Met ‘My Brainbox’ herleven goede oude tijden! Akkerman, die in 1968 de band mede oprichtte, zal tijdens deze avond bekend en onbekender werk van deze succesvolle groep ten gehore brengen. Het debuutalbum uit 1969 bevat nummers als Dark Rose en Sea Of Delight. Down Man werd zelfs een bescheiden hit in de Verenigde Staten. De band had een duidelijk karakteristieke progressieve bluesstijl en een enorm potentieel aan kwaliteit in de verschillende leden. Akkerman en (Kaz) Lux bleken in staat tot het schrijven van origineel materiaal, terwijl de covers opvielen door de verrassende interpretatie. Na een jaar verliet Akkerman de band en voegde hij zich bij Focus.  Het album Brainbox staat bekend als één van de hoogtepunten uit de Nederlandse popscene in deze periode en is nog steeds in veel platencollecties terug te vinden.

 

Niemand minder dan Bert Heerink zal de zangpartijen op zich nemen! Bert Heerink werd voornamelijk bekend als zanger van de Nederlandse hardrockband Vandenberg, die ook internationaal succes had. Met deze band had Heerink in de jaren ’80 twee wereldhits: Burning Heart en Different Worlds. In 1995 zong hij op melodieën van oude rocknummers enkele reclamespotjes van Heineken in waar hij in Nederland opnieuw succes oogste. De nummers Zon in de Winter, Doe wat je wil en Julie July werden hits. 

 

Na 40 jaar is Jan Akkerman terug met het repertoire van deze legendarische band. Kortom, een uniek optreden dat je niet mag missen

 

Is dit alles?