MENU SLUIT
09.06.2015

Clash of the Coverbands halve finale

Op vrijdag 19 juni a.s. vindt in Luxor Live in Arnhem een Halve Finale plaats voor de extra landelijke cyclus van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015' waar zeven bands de muzikale strijd met elkaar aan gaan in deze grootste zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. Met uitsluitend nog topbands in de competitie belooft het weer een spannend feest der herkenning te gaan worden. De bands worden zowel door een vakjury als door het publiek beoordeeld.

 

BESTEL TICKETS

 

De line-up (in willekeurige volgorde):

 

The Not Band: Sixties coverband uit Zaandam

De jaren zestig vormen nog altijd een dankbare en onuitputtelijke inspiratiebron: van Beatles tot Byrds, van Doors tot Domino, van Searchers tot Shadows. In de ruim 25 jaar van haar bruisende bestaan heeft The NOT Band ontelbare evenementen, feesten en partijen in heel Nederland sfeervol opgeluisterd met een ijzersterk en roestvrij repertoire van oldies but goodies.

 

Deliverance: Rock coverband uit Aalten

Deliverance speelt sinds 2007 dikke rockclassics. Met een nieuwe drummer zetten ze stappen in de goeie richting Denk aan: Billy Idol – White Wedding, Black Crowes – Jealous again, Blur – Song 2, Brian Ferry – Let’s stick together, Bruce Springsteen – Dancin in the dark. En dat is alleen nog maar de B.

 

Emerald: Thin Lizzy tribute uit Apeldoorn

Samengebracht door hun diepgaande liefde voor Thin Lizzy, heeft deze vijfmans-rockband de krachten gebundeld om als Thin Lizzy Tribute Band een muzikale ode te brengen aan Phil Lynott en de zijnen. De vijf doorgewinterde bandleden hebben los van elkaar jarenlange ervaring opgedaan in diverse professionele (hard)rock- en metalbands. Ze zijn door dankzij een Wildcard!

 

Impuls: Pop, Rock coverband uit Wesepe

De band maakte een stormachtige ontwikkeling door sinds 2012. Ze spelen lekkere pop en rock en hebben in korte tijd een fikse aanhang opgenouwd. Ze nemen dan ook een bus vol fans uit het noord-oosten mee.

 

Mucho Ruido: Rock coverband uit Nijmegen

Stevige rock van onze buren. De bandleden groeiden op met het geluid van grote bands in het Goffertpark op de achtergrond. Denk aan Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Guns & Roses, Foo Fighters en Living Colour, Live, Muse, The Killers en ga zo maar door.

 

So What!: Rock coverband uit Sittard

So What! bestaat sinds 2007 en timmert flink aan de weg. De leden hebben allemaal een muzikale “drive” en hebben ervaring opgedaan in andere amateurbands. Zangeres Tanja Hermans spettert in de muziek van Anouk, Alanis Morissette en Krezip maar brengt met hetzelfde gemak Metallica, Muse of Intwine.

 

The Coffeecats: Pop, Rock coverband uit Hengelo

Een zeskoppige, vrij jonge coverband uit het Oosten des lands. De band zag het levenslicht in de zomer van 2012 en heeft zich inmiddels verzekerd van een swingend en afwisselend repertoire. Van een lekker potje rocken, tot gezellig meezingen: The Coffeecats is van alle markten thuis!”

 

De deelnemende bands worden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury (vertegenwoordigers van o.a. platenmaatschappijen, artiestenbureaus, muziekdocenten en vakmedia) en publiek (via stembiljetten). Beide categorieën krijgen een uiteindelijke winnaar in de BENELUX Grand Finale die wordt beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Vanaf de Regio-Finales worden ook de muzikanten individueel beoordeeld en per ronde krijgen de beste drummers, basgitaristen, gitaristen, toetsenisten en vocalisten een nominatie voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale.

Gedurende hun deelname aan The Clash of the Cover Bands worden de bands zoveel mogelijk begeleid en gecoacht om zowel muzikaal als ook op het gebied van presentatie en uitstraling het aanwezige talent optimaal te laten benutten. Door deze intensieve begeleiding groeit tijdens deze spannende en leerzame competitie niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure.

Is dit alles?