MENU SLUIT
05.10.2012

Club 3voor12 gelderland met The Earphone Heads en Claus

Drie woorden, vier lettergrepen en het klinkt als Alex Turner (Arctic Monkeys) en Josh Homme (Queens Of The Stone Age) die los gaan op The Kinks. Het antwoord? The Earphone Heads. Zaterdag 3 november presenteren zij hun nieuwe ep in Luxor Live. Daarnaast zal het Arnhemse Claus ook van de partij zijn!

 

Maison De Grave is de tweede ep van de Nijmeegse indierock formatie The Earphone Heads. Het is de uitkomst van de snelle groei die de band afgelopen jaren maakte en wordt gekenmerkt door muzikale dynamiek en energie. Dansbaarheid is daarom ook zowel op de ep’s als live een belangrijke factor.
 

In 2011 debuteerde de band met de ep Backseat Scandals, die in Doornroosje werd gereleaset. Vandaag is Luxor Live aan de beurt om haar dak te vernieuwen na het optreden van The Earphone Heads.

 
Postpunk mag na de zoveelste revival weliswaar weer op z’n retour zijn, maar de jongens van Claus weten moeiteloos Gang Of Four en The Prats de nieuwe eeuw in te slepen. Gecombineerd met de mechanische insteek van Battles klinkt dit wonderwel enorm fris. Nerveuze, puntige liedjes waarbij het lastig is niet met een brede grijns en wat spastische dansbewegingende de ledematen los te gooien.
 

Energie, afwisseling, drukte en een verbaasde melodische noot. Korte krachtige nummers met maximale dynamiek. Knallen, zweten, stampen. Dat is wat Claus doet!
 

Is dit alles?